BARFlicious

Een BARFlicious-pakket is een kant en klaar barfpakket van het verkooppunt Healthy dogfood n more
 

BARFlicious vleespakket 1

 • 2x 1kg Lamstong
 • 3x 1kg Paarden-sucadelappen
 • 3x 1kg Runder-stoofvlees
 • 2x 1kg Vlees van Wilde Duif
 • 2x 2 Wilde Zalmkoppen
 • 2x 1kg Kalfsvlees met bot van nuchtere kalveren (heel jong kalf)
 • 2x 1kg Paardenvlees met bot
 • 2x 1kg Vuile runderboekmaag (gemalen)
 • 1kg Runderlever BIO (uit de DARF-slagerij)
 • 1kg Lamslong BIO (uit de DARF-slagerij)
 • 500gram Lamsvet BIO (uit de DARF slagerij)
 • 1 hele Geitenpens BIO (uit de DARF slagerij) 1,2 tot 1,5kg

Verhoudingen
27% vleesbot (zalmkoppen meegerekend)
36% spiervlees
34% orgaan (9% tong, 9% boekmaag, 7% pens, 4,5% lever, 4,5% long)
2% overige (vet)

De verhoudingen op de website van Healthydogfood'nmore zijn anders berekend:

 • zij rekenen met vleesbot (is bot met vlees eraan) en ik met percentage puur bot (dus zonder vlees meegerekend)
 • zij rekenen tong als spiervlees en ik niet

Compleet?
Ja dit is een prima pakket voor honden die geen hoog botgehalte nodig hebben. Er zit geen groente in dit pakket, maar je kunt er groentenmixen bijbestellen.
Er zit vrij veel orgaan in, maar niet zoveel dat er te weinig spiervlees en bot inzit. Tong wordt door sommige mensen en ook door Healthydogfoodnmore als spiervlees gerekend, ik reken het als orgaan. Er zit genoeg spiervlees in en er zit genoeg bot in dit pakket. Het vleesbotgehalte is aan de lage kant, maar er zit wat meer calcium in botten van veulen en kalf dan in botten van gevogelte. Voor kleinere honden is het paardenbot (van veulen) misschien te hard.

BARFlicious pakket kopen
€95 voor 22 kilo (=€4,32/kg)
 

BARFlicious vleespakket 1 bestellen

 

 

2 Comments

 1. Healthy DogFood n More

  Omdat Meike rond trekt cq in het buitenland verblijft en niet altijd de beschikking heeft over een pc of laptop wil ik zelf even de aan haar doorgegeven wijzigingen en verklaringen toevoegen middels deze weg.

  Pakket 1 heeft minder calcium omdat ikzelf veel obstipatie problemen tegen kom bij honden dus ik in de praktijk vind dat we of een te hoog botgehalte toeschrijven aan het komplete menu van de hond of de kwaliteit van het bot te wensen over laat door de voeding die het prooidier gehad heeft. Het 1 sluit het ander niet uit.

  Daarnaast is geen enkele hond standaard en ben ik eigenlijk meer voor voeding op het individu afgestemd (met of zonder advies van de eigen of een door ons geconsulteerde vers-minded dierenarts) wat bij ons ook mogelijk is middels het “BARFlicious® Pakket op maat”.

  Het pakket bevat geen groenten omdat er ook een BARF richting is die groenten overbodig vindt.

  Bij Pakket 2 heb ik besloten de polakstukjes te vervangen door 2x 2 wilde zalmkoppen.

  Ik voeg altijd met gemengde gevoelens vis toe aan kant-en-klare pakketten omdat ik regelmatig te horen krijg dat de hond weigert vis te eten en omdat ik altijd uitga van het feit dat de hond zelf verteld wat goed voor hem is kan ik de vis ook op verzoek vervangen door iets anders.

   

 2. Healthy DogFood n More

  Ipv zalm of zalmolie adviseer ikzelf momenteel liever Bio-Ron Hennepzaad olie omdat dat de ideale verhouding van 3:1 bevat aan Omega 3, Omega 6 en Gamma-Linolzuur alsook alle essentiële aminozuren, vit E,C,B, voedingseiwitten die vrijwel gelijk zijn aan het in bloedplasma aanwezige alfa-, beta-, en gamma-globuline die het immuunsysteem ondersteunen en beschadigde weefsels helpen herstellen alsmede bio actieve enzymen en antioxidanten.

  Ik fok zwitserse witte herders en geef dat mijn honden tot grote tevredenheid en geen van de honden weigert het wat met zalmolie nog wel eens het geval was. Ik heb persoonlijk ook geen goed gevoel meer bij zalm omdat de zalm behoorlijk in opspraak is door de zware metalen en andere giften die hij in zijn lichaam opgeslagen heeft liggen. En dan nog met name de kweekzalm.

  Daarom zal ik de zalm in mijn pakketten op verzoek met graagte vervangen door iets anders.