Forum

Meldingen
Alles wissen

Het forum is gesloten.

kvv met brokken combineren

23 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,724 Bekeken
 dima
(@dima)
Berichten: 15
Lid
Topic starter
 

Hoi Ik heb 2 siberische katten en zijn 7 mnd oud. Nu wil ze 5 dgn vers en 2 dagen brok gaan geven. ( omdat ik veel weekenden weg ben). Nou zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik weet niet meer welk brok goed is. Nou ben ik Mastery tegengekomen, alleen staat erbij dat het voor uitgegroide katten zijn en dat zijn ze niet. Maar kan je deze brokken wel geven met kvv?

Mastery Cat Adult Skin N' Coat

Mastery Cat Adult Skin N' Coat is eersteklas droogvoer voor uitgegroeide, gevoelige katten, ondersteunt een gezonde huid en glanzende vacht, vermindert de ontwikkeling van haarballen

De uitgegroeide kat dient als vleeseter voldoende proteïnen en vetten binnen te krijgen. Mastery kattenvoer zorgt ervoor, dat uw kat tijdens zijn hele volwassen leven een goede gezondheid heeft. Voor een gezonde huid en een glanzende vacht zorgt een evenwichtig percentage essentiële vetzuren Omega 3 en Omega 6 in combinatie met koper en vooral met vitamine B3 en niacine. ...meer informatie...

samenstelling  voeraanbeveling  Analytische bestanddelen:

 (2 beoordelingen) 

Heel goed voer: "Mijn twee ragdolls zijn er gek op. Ik heb inmiddels meerdere varianten gegeven en ze eten alles schoon op. Bij voer dat ik ze eerder gaf, was de ontla.." 

Uw mening is belangrijk voor ons! 

Hier kunt u het product beoordelen  

Foto´s van klanten 

 

 

Levertijd 1-2 werkdagen. Info.

productartikelprijs € (incl. BTW)

aantalkopen

- 3 kg197691.0€ 24,90 

( € 8,30 / kg)

 

 

- Dubbelpak 2 x 3 kg197691.1normaal € 49,80 

bundel prijs € 44,90 

( € 7,48 / kg)

 

 

 

voortzetting van de productbeschrijving: 

Essentiële vetzuren zijn in dierlijke en plantaardige vetten aanwezig. Dankzij de mineraalstoffen, vitamine, en sporenelementen, die in Mastery kattenvoer aanwezig zijn, behoudt uw kat zijn vitaliteit en ondersteunt de gezondheid van huid en vacht. Ruwe vezels dragen bij tot regulering en verwijdering van haarballen en zijn een belangrijk bestanddeel in de kattenvoeding.

Het droogvoer Mastery Dog Puppy First Age met het PROTECTION CONCEPT werd door veterinair-medische voedingsspecialisten ontwikkeld. Het kattenvoer wordt gekenmerkt door een speciaal productieproces, waarbij vetten, vitaminen en alle gevoelige voedingsstoffen koud worden toegevoegd. Dit proces garandeert Mastery kattenvoer een buitengewone kwaliteit en een uitstekende verteerbaarheid. De innovatieve wijze van productie zorgt tevens voor bijzondere smakelijkheid.

De overtuigende aspecten van Mastery Super Premium voor katten:

 • Mastery kattenvoer wordt koud geproduceerd, d.w.z. het wordt noch hoog verhit noch geperst. De aanwezige vetten zijn van levensmiddelkwaliteit.
 • Door het unieke productieproces wordt Mastery door katten graag gegeten (geen geroosterde smaak).
 • De verteerbaarheid van de voedingsstoffen en vitaminen is uitstekend. De dieren reageren met een positieve stofwisseling, de ontlasting wordt vast en reukarm.
 • De voerkosten zijn, dankzij de geringe hoeveelheid voer per dag beduidend lager.

Mastery, het unieke productieproces:

 • Mastery wordt als enige compleetvoeding niet tot mono-brokken geperst.
 • Er wordt uitsluitend inheems vers vlees gebruikt.
 • Alle belangrijke vetten worden koud toegevoegd. Vitaminen en mineraalstoffen worden gelijktijdig met het vet toegevoegd.
 • Het mengen met de overige ingrediënten geschiedt bij een temperatuur van 30°C.
 • Het voer voelt niet droog aan, omdat de waardevolle dierlijke vetten compleet blijven behouden en niet worden opgespoten.
 • Bij het vullen wordt de zuurstof gereduceerd en zo een zeer behoedzame en natuurlijke conservering van het voer bereikt.
 • Het voer wordt in Frankrijk geproduceerd.

Voordelen voor de gezondheid van Mastery diervoeding door het PROTECTION CONCEPT:

 • sterkt aantoonbaar het spierstelsel
 • sterkt uithoudingsvermogen en vitaliteit
 • ondersteunt beweeglijkheid en gewrichtsbescherming
 • bevordert een sterk gebit
 • zorgt voor een glanzende, stevige vacht en gezonde huid
 • ondersteunt een goede spijsvertering

Kroketten :

 
Samenstelling:

gedroogd vlees, gedroogde vis, gekookt graan, dierlijk vet (waaronder visolie), maisproteïne, bonendoppen, gedroogd ei, plantaardige vezels, lijnzaad, sojabonen zonder olie, DL-methionine, fructo-oligosaccharide, taurine, vitamine, mineraalstoffen, sporenelementen.

Toegevoegde stoffen:

vitamine A (10.000 IE/kg), vitamine D3 (1.000 IE/kg), vitamine E (500 mg/kg), koper (20 mg/kg).

 

 

 
Voedingshoeveelheid per dier in g/dag volgens de producent: 

Gewicht van de katHoeveelheid in g/dag

2 - 5 kg25 - 70

6 - 10 kg70 - 145

De aangegeven hoeveelheden zijn slechts richtlijnen en dienen aan de individuele behoeften te worden aangepast om het ideale lichaamsgewicht te behouden. Zet u altijd vers water voor uw kat klaar.

 

 

Analytische bestanddelen:

Mastery Cat Adult Skin N' Coat

ruw eiwitruw vetruwe vezelruwe ascalciumfosformagnesiumvocht32.0 %18.0 %5.0 %7.0 %1.1 %0.9 %0.08 %8.0 %

 

Ik hoop dat u me verder kunt helpen.

Zijn er nog meer die combineren en welk brokken geven jullie dan?

Groetjes van Dima

 
Geplaatst : 24/11/2014 4:15 pm
(@voerwijzer-meike)
Berichten: 1394
Lid Admin
 

Mastery ken ik nog niet, lijkt een geperste brok. Ik kijk altijd voor de ingrediënten en analyse op de website van de fabrikant zelf, want het klopt vaak niet bij Zooplus. De ingrediënten: Meat * dried, corn, poultry fat, proteins of maize, wheat, bean pods, fish * dried, sugar beet pulp, eggs * powder, flax seeds, seeds of soybean use, fructooligosaccharides, fish oil, Bran wheat and minerals.

Ik zie dat er ingrediënten in zitten die naar mijn mening niet in een brok thuis horen: maisgluten (proteins of mais), tarwe (wheat), bonendoppen (bean pods), sojapitten (seeds of soy beans).

Ik zou voor een betere brok kiezen, die zijn er in verschillende prijscategorieën. Goede merken zijn bijvoorbeeld Orijen, Acana, Cat Lovers gold, Applaws, Wildcat en Taste of The Wild.

Ik zou nog wel voor een variant kiezen die (ook) voor opgroeiende katten bedoeld is.

Het combineren van 2 dagen brok met 5 dagen vers lijkt me prima! Mijn ervaring met combineren is goed (Orijen en Darf).

 
Geplaatst : 24/11/2014 7:44 pm
 dima
(@dima)
Berichten: 15
Lid
Topic starter
 

Dank je voor de antwoord. Ik heb taste of the wild besteld.

Groetjes van Daphne

 
Geplaatst : 25/11/2014 9:22 am
 dima
(@dima)
Berichten: 15
Lid
Topic starter
 

Ik heb taste of the wild besteld, aten ze met lange tanden. Orijen heb ik net 3 dagen gegeven, eten ze wel alleen Dima krijgt er dunne ontlasting van. heb nu proefzakjes voor applaws en purizon als dat niet lukt dan probeer ik Cat lovers Gold. ( daar zit alleen bruine rijst erin verwerkt, ben ik persoonlijk geen voorstander van, maar ja als mijn kat daarop goed gaat.).  Wat een uitzoekwerk is dit zeg!! 

 

 
Geplaatst : 04/12/2014 12:13 pm
(@voerwijzer-meike)
Berichten: 1394
Lid Admin
 

Is natvoer ook een optie? Naast dat ik een goed natvoer gezonder vind dan brokken, is de acceptatie ook vaak goed.

Een nadeel van brokken is ook dat je een zak eigenlijk zo snel mogelijk leeg moet maken, omdat in contact met zuurstof de vetten gaan oxideren. Aangeraden wordt om binnen twee weken een zak leeg te hebben. Maar als het je gaat om een weekend als je weg bent eten te laten staan, dan zijn brokken wel praktischer natuurlijk.

 
Geplaatst : 04/12/2014 12:20 pm
 dima
(@dima)
Berichten: 15
Lid
Topic starter
 

Daar gaat het me ook eigenlijk om, als ik een weekend weg ben is brokken makkelijker.

Ik had vandaag een afspraak staan om mijn katten te laten castreren, maar Dima is uitgesteld omdat hij dunne ontlasting had. Zij denkt dat Dima misschien allergisch is en zij heeft voor haar hond voedsel gekocht bij Farmfood, heb net gekeken maar helaas alleen voor honden. Zij zegt dat dit voer natuurlijk is met veel vlees. Nu heb ik gekeken bij Kjeld, maar ik heb gelezen dat je daar niet blij mee was ivm met veel granen. Ik heb nu twee weken alleen maar brok gegeven en ga vanaf morgen weer vers geven. Ik hoop dat Dima daar van opknapt anders kijk ik ook of hij misschien een parasiet heeft. 

 
Geplaatst : 04/12/2014 5:21 pm
(@voerwijzer-meike)
Berichten: 1394
Lid Admin
 

Dunne ontlasting kan ook komen door het hoge eiwitgehalte in Orijen. Dan zal dat ook gebeuren op Applaws en Purizon en zal Cat Lovers Gold waarschijnlijk beter gaan. Hopelijk gaat het zo weer beter op vers. Kjens ben ik inderdaad niet zo enthousiast over.

 
Geplaatst : 04/12/2014 7:15 pm
 dima
(@dima)
Berichten: 15
Lid
Topic starter
 

Dima heeft gelukkig weer een normale ontlasting en is vandaag gecastreerd. ik heb alleen vandaag te horen gekregen dat hij het gingivitis-stomatitus complex heeft. Ik heb metacam gekregen voor een week. Ze wilt Dima ook aan de brokken hebben Hill's Oral Care, terwijl ik denk dat Dima niet tegen brokken kan. Maar ja ik kijk of Metacam aanslaat en dan ga ik wel de Hill's proberen. 

 
Geplaatst : 09/12/2014 3:53 pm
(@voerwijzer-meike)
Berichten: 1394
Lid Admin
 

Wat vervelend zeg! Ik lees op de website dierengebit.nl dat deze aandoening vaak gezien wordt bij Maine Coons.

Dierenartsen schrijven die brokken van Hills voor, omdat ze hebben geleerd dat die het gebit schoonmaken. Het klopt dat deze brokken het gebit beter schoonmaken dan gewone brokken en kvv. Maar er bestaat ook een "natuurlijke tandenborstel", namelijk ongemalen vleesproducten. Kippennekken en prooidiertjes bijvoorbeeld. Je hoeft dus niet perse brokken te voeren. Het staat goed beschreven in dit rapport, Hoofdstuk 7 gaat helemaal over gebitsproblemen: http://www.huisdieren.nu/wp-content/uploads/2013/06/2010-07-24-BROK-en-KVV.pdf&ved=0CCYQFjAD&usg=AFQjCNHwUmHR4dak_GGG0nmZAj6aMDMM4 g">Brokken en Kompleet vers voer, verschillen en de effecten op de gezondheid van de kat

Je zou ook visolie, krillolie of vis kunnen supplementeren, dat werkt ontstekingsremmend.

Succes en beterschap voor Dima

 
Geplaatst : 09/12/2014 6:11 pm
 dima
(@dima)
Berichten: 15
Lid
Topic starter
 

Hoi,

Dima krijgt van de brokken RC, Taste of the Wild en Orijen slappe ontlasting van en stinkt enorm. Ben overgestapt op vers voer KVV en hij legde gewone drollen. Deze week wil hij geen vers meer eten, ik dacht dat hij een tarwe en gluten-allergie heeft, dus heb ik blikken en brokken van Cat lovers Gold gekocht. Nu een kwartier geleden heeft hij de diarree gekregen. Nu heb ik Darf ( deze vind hij normaal echt lekker) eruit gehaald en hoop ik dat ze het morgen eten, anders weet ik het echt niet meer. Mochten ze het morgen gaan eten kan ik mijn katten gewoon DARF natural en Eend gaan geven met supplement zalmolie. Komen ze dan niets te kort? ( momenteel eten ze geen Carnibest, Tinlo en Haaksbarf, hij loopt gewoon weg). Ik weet het allemaal niet meer.

 
Geplaatst : 05/01/2015 9:25 pm
 dima
(@dima)
Berichten: 15
Lid
Topic starter
 

Gelukkig vanmorgen heeft hij het opgegeten. Nu maar hopen dat het goed gaat.

 
Geplaatst : 06/01/2015 7:07 am
(@voerwijzer-meike)
Berichten: 1394
Lid Admin
 

He wat vervelend. Gelukkig dat de Darf wel opgegeten werd. Geef je de kattenvarianten van Darf? In principe zou het compleet moeten zijn. Ik weet weinig van de kwaliteit van Darf, dus ik kan het niet garanderen. Maar een voeding die wel gegeten wordt is al gauw beter dan voeding die niet gegeten wordt of waar diarree op ontstaat. Ik zou blijven proberen af en toe nieuwe smaken te introduceren om te kijken of Dima die eet. Het zou goed kunnen dat Dima reageert op synthetische vitamines of andere toevoegingen uit een premix, dus daar kun je ook nog op letten. Succes, ik duim voor je!

 
Geplaatst : 06/01/2015 9:11 am
 dima
(@dima)
Berichten: 15
Lid
Topic starter
 

helaas Dima had bij thuiskomst alles eruit gegooid. Mikai at nog wel vers maar vanaf gisteren eet hij het ook niet meer op. Omdat Dima nu de diarree hebt en ik moet maandag toch naar de dierenarts voor hem vanwege zijn tanden ben ik benieuwd wat de dokter gaat zeggen. Hij eet gelukkig wel blikvoer Almo nature en schesir op ( dit mag ik hem geven tot maandag omdat het licht verteerbaar is) 

 

 
Geplaatst : 09/01/2015 11:51 am
(@voerwijzer-meike)
Berichten: 1394
Lid Admin
 

Dat is prima voer, als dat wel goed gaat, zou je dat heel goed als hoofdvoeding kunnen blijven geven.

 
Geplaatst : 09/01/2015 2:19 pm
 dima
(@dima)
Berichten: 15
Lid
Topic starter
 

Mikai heeft de diarree en ben afgelopen maandag naar de dierenarts geweest en hij heeft een antibioticakuur Metrobactin meegekregen. Maandag avond kreeg Dima ook de diarree. Vandaag hebben ze het alletwee. Ik denk dat ze een bacterie of zo iets hebben opgelopen. Nu maar opvangen en hopen dat er iets uit komt. 

 
Geplaatst : 09/01/2015 4:54 pm
Pagina 1 / 2
Deel: