Forum

Voer gevoelige darm...
 
Meldingen
Alles wissen

Voer gevoelige darmen

4 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
115 Bekeken
Berichten: 3
Topic starter
(@maartjelou)
Lid
Deelgenomen: 3 maanden geleden

Hoi,

Ik heb een Maltezer puppy van bijna 9 maanden oud. Vanuit de fokker Eukanuba brokken gestart, maar in mei kreeg de pup giardia en vielen die brokjes niet meer goed. Ze is toen op Hill's digestive care gezet voor een paar maanden, dit ging perfect. Op advies van dierenarts na paar maanden weer over op normale voer, Eukanuba. Dit gaat echter lastig, pup heeft weer moeite met poepen en de ontlasting is ene keer dus heel hard maar soms ook wat te zacht en licht van kleur. Ze eet ook veel gras. We zijn nu al paar weken Eukanuba sensitive aan het proberen, maar dat lijkt ook niet te helpen.

Hebben jullie tips voor voer dat werkt bij gevoelige darmen maar waarbij ze ook voldoende voedingsstoffen binnen krijgt?

Alvast bedankt! 🙂

3 reacties
Berichten: 3
Topic starter
(@maartjelou)
Lid
Deelgenomen: 3 maanden geleden

P.s. we willen graag als het kan brokken blijven proberen ivm het minste risico op ziektes als we het voer meenemen (we zijm best vaak en lang op pad). 

Beantwoorden
Berichten: 1334
(@voerwijzer-meike)
Lid
Deelgenomen: 12 jaren geleden

Giardia kan de darm beschadigen, waardoor de problemen niet weg zijn na het bestrijden van de parasiet. Het kan zijn dat je hond de eiwitbronnen in Eukanuba niet meer goed verdraagt. Je zou de samenstellingen kunnen vergelijken van de brokken om in te schatten welke ingredienten wel goed gaan (die uit Hills Sensitive) en mogelijk niet goed gaan. Je kunt een brok met alleen insecten als eiwitbron proberen, om te kijken of het de eiwitbronnen zijn waar hij op reageert. 

 

p.s. ook blikvoer/natvoer geeft geen risico op bacteriele besmetting, omdat dit net als brokken geen bacterien bevat en is buiten de koelkast houdbaar (zolang het dicht is). Er zijn blikjes/kuipjes/pouches van bijvoorbeeld 100 of 150 gram die voor kleine honden precies een daghoeveelheid kunnen zijn. De voordelen van natvoer is dat er minder ingredienten inzitten waardoor je makkelijker voer kunt vinden waar geen reactie op ontstaat en dat er geen plantaardige ingredienten in hoeven te zitten waardoor een darm makkelijker kan helen als deze beschadigd is. 

Beantwoorden
Berichten: 3
Topic starter
(@maartjelou)
Lid
Deelgenomen: 3 maanden geleden

Hoi Meike,

Dankjewel voor je antwoord! We zijn begonnen met natvoer van Renske, met af en toe afwisselen met brokken, eens kijken hoe dat bevalt 🙂 Lou eet in ieder geval wel weer 2x per dag, dat heeft ze met de brokken eigenlijk nooit meer gedaan na de Giardia, dus dat is een goed teken!

Groet,

Maartje

Beantwoorden
Deel: