Forum

Wolf of Wilderness ...
 
Meldingen
Alles wissen

Het forum is gesloten.

Wolf of Wilderness Junior Green Fields

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
245 Bekeken
Berichten: 6
Topic starter
(@indra)
Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Beste Meike

Ik geef mijn hondjes sinds een tijdje de brokken van Wolf of Wilderness. Voor mijn kleinkeesje heb ik nog niet het juiste formaat van brokken gevonden. De mini-brokjes slikt ze gewoon in zonder te kauwen, de gewone brokken zijn dan weer wat te groot voor haar. Ik zag dat ze ook junior brokken voor pups hebben, deze zijn qua formaat tussen de gewone brokken en de mini-brokjes. Zou de Green Fields Junior met lam ook geschikt zijn voor een gesteriliseerd teefje van 6 jaar, en is deze brok goed van kwaliteit? Bij deze de samenstelling:

 

Kippenvlees(36%), aardappelstukjes (gedroogd), gevogelte eiwit(17%, gedeeltelijk gedroogd & gehydrolyseerd), lam proteïne(6%, gedroogd), bietenpulp (zonder suiker), biergist (gedroogd), aardappeleiwit, lijnzaden, gevogeltevet, lignocellulose, natriumchloride, bosbessen (0,3%, gedroogd: cranberries, rode bessen, frambozen), kruiden (0,2 %, gedroogd: bijvoet, St. Janskruid, brandnetel, kamille, duizendblad, klein hoefblad, paardebloem wortel), zalmolie, gistextract (gedroogd, = 0,2% beta-glucanen en mannan-oligosacchariden), zonnebloemolie, appel (gedroogd), algen (gedroogd, rijk aan docosahexaeenzuur), Cichoreiinuline (0,1%), glucosamine (0,04%), chondroïtinesulfaat (0,02%).

Analytische bestandsdelen

ruw eiwit 30.0 %
ruw vet 15.0 %
ruwe vezel 2.5 %
ruwe as 7.2 %
calcium 1.35 %
fosfor 0.95 %
vitamine B8 (biotine) 400.0 mcg/kg
cholinechloride 2500.0 mg
ijzer 200.0 mg
vitamine B9 (foliumzuur) 1.4 mg
jodium 2.3 mg
koper 12.5 mg
mangaan 25.0 mg
natrium 0.35 %
selenium 0.35 mg
zink 60.0 mg
vitamine A 15000.0 IE/kg
vitamine B1 (thiamine) 15.0 mg/kg
vitamine B12 (cobalamine) 220.0 mcg/kg
vitamine B2 (riboflavine) 15.0 mg/kg
vitamine B6 (pyridoxine) 10.0 mg/kg
vitamine C (ascorbinezuur) 200.0 mg/kg
vitamine D3 1600.0 IE/kg
vitamine E 300.0 IE/kg
metaboliseerbare energie 3833.0 kcal
2 reacties
Berichten: 1394
(@voerwijzer-meike)
Lid
Deelgenomen: 12 jaar geleden

Wolf of Wilderness Green Fields Junior heeft een prima samenstelling, alleen ik vind het wel een nadeel dat er waarschijnlijk BHT als antioxidant gebruikt wordt. 

Deze puppybrokken van Wolf of Wilderness zijn ook geschikt voor pups van middelgrote en grote rassen, en ook voor volwassen honden. 

Pro’s

  • Genoeg kwalitatief eiwit
  • Goede hoeveelheden calcium en fosfor
  • Prima balans tussen eiwit, vet en koolhydraten
  • Zink deels als chelaat (en genoeg) toegevoegd

 

Wat vind ik minder goed aan Wolf of Wilderness Green Fields?

Ingrediënten waar ik niet zo enthousiast over ben:

  • Omdat in Wolf of Wilderness Wild Hills Junior BHA als antioxidant wordt gebruikt, is de kans groot dat dit ook voor Green Fields Junior geldt. Dit kan nadelige effecten voor de gezondheid hebben. 
  • Gehydroliseerd gevogelte-eiwit. Dit wordt als smaakmaker gebruikt, en bevat vrije glutamaat, waar negatieve gezondheidseffecten aan worden toegeschreven. Het zit in de meeste brokken. Zie ook het artikel Smaakstoffen in brokken

Overige opmerkingen

  • Er zit geïsoleerd plantaardig eiwit (aardappeleiwit) in, wat minder voedzaam is dan vlees. Aangezien het om een kleine hoeveelheid gaat, heeft het voor de kwaliteit geen nadelige gevolgen
  • Het is jammer dat ze de hoeveelheid omega 3 en 6-vetzuren niet hebben laten analyseren. Er zitten twee goede omega 3-bronnen in: visolie en DHA-rijke algen. De kans is er dat er genoeg omega 3 in zit.
Beantwoorden
1 reactie
(@indra)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Lid
Berichten: 6

@voerwijzer-meike bedankt voor de info!

Beantwoorden
Deel: