Forum

Meldingen
Alles wissen

Het forum is gesloten.

is cavom puppie brok geschikt voor groot ras(american bully)

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,122 Bekeken
(@bully)
Berichten: 6
Lid
Topic starter
 

Hoi,

wij hebben een American Bully van 5 maanden oud en krijgt nu een krokante brok maar wij willen overstappen op cavom voor puppys.
Nu is onze vraag is deze geschikt kwa calcium en fosfaat waardes voor onze pup.
Ook willen wij hem dan 5 dagen brokken geven en 2 dagen kvv van lotgering, is dit een goede keuze en heeft er iemand ervaring met kvv van. lotgering.

groetjes Azina

 
Geplaatst : 12/10/2017 10:05 pm
(@voerwijzer-meike)
Berichten: 1394
Lid Admin
 

Cavom Puppy Junior vind ik niet een heel goede brok. Misschien heb je bij het uitzoeken van de brok wat aan deze zes stappen waarop je kunt beoordelen: https://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen/. Voor het beoordelen van een brok is het nodig om een samenstelling te weten, en bij Cavom weet je dat niet. Verder is het eiwitgehalte voor pups wel laag, ik zou minimaal 30% aanhouden. De hoeveelheid calcium en fosfor is wel geschikt, maar er zijn betere brokken waarbij de hoeveelheden hiervan ook geschikt zijn.

Lotgering bevat voor pups wat te weinig calcium en fosfor, als de analyses kloppen die ik heb. Zie hier: https://www.voerwijzer.com/kvv_merken/lotgering/. Voor twee dagen is dat niet zo erg, als de brokken wat meer dan de minimale hoeveelheid calcium bevatten om het te compenseren.

 
Geplaatst : 13/10/2017 12:56 pm
(@bully)
Berichten: 6
Lid
Topic starter
 

Dank u voor het advies Meike ,en wat vind u van het merk Wooof?
En welke merken brokken zou u wel aanraden anders?

Groetjes Azina

 
Geplaatst : 14/10/2017 2:03 pm
Deel: