Forum

Meldingen
Alles wissen

Brok border collie

 meisie94
(@meisie94)
Lid

Hi! 

Ik heb een border collie Woody, hij is nu 1,5 jaar oud. 
Hij blijft ontzettend moeilijk op gewicht en moet eigenlijk zelfs wat aankomen. 

Woody
21kg -> ideale gewicht rond de 24kg.
Acana grasslands 3x per dag 120gr / op sportdagen krijgt hij zelfs 4 porties. (Wat dus ruim boven aanbevolen hoeveelheid zit) 
Actief ( Hoopers en dogfrisbee) 
Verdraagt geen kip en lijnzaad. 
Poept met acana een keer of 4 per dag, wel mooie ontlasting, behalve bij ''spanning zoals training'' 

Ik ben opzoek naar een brok in de prijsklasse van Acana, maar wel een waar hij makkelijker op gewicht blijft / aankomt indien nodig. 

Groetjes Melanie & Woody

Citeren
Topic starter Geplaatst : 20/07/2022 12:30 pm
 Voerwijzer Meike
(@voerwijzer-meike)
Lid Admin

Ten eerste zou je kunnen overwegen om beter verteerbaar voer te proberen. Dit kun je eventueel combineren met brokken. Eigenlijk zijn alle andere soorten voer beter verteerbaar dan brokken, dus bijvoorbeeld blikvoer, houdbare vleesworsten, gekookt hondenvoer en rauwvoer. Het hoeft ook niet veel duurder te zijn, omdat je misschien dan niet zo ver boven de aanbevolen hoeveelheid hoeft te voeren. Hier een prijsvergelijking: nn https://www.voerwijzer.com/prijsvergelijking-hondenvoer.

In de brokkenvergelijker kun je selecteren dat je brokken zonder kip zoekt voor een volwassen hond, en door op de kolomtitel Hond20kg/dag te klikken komen ze op volgorde van prijs per 1000 kcal. Ik heb ook ingevuld dat er minimaal 18% vet in moet zitten, en kom op deze selectie: nn https://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken/?_sfm_soort_brok=005&_sfm_diersoort=1333&_sfm_bevat=007-%2B-008&_sfm_eiwit=27+35&_sfm_vet=18+22&sort_order=_sfm_prijs_1000_me_kcal+asc+num

Farmina lijkt me een prima brok om te proberen. Het eiwit lijkt me wat beter verteerbaar (minder bot) en er zit iets meer vet in. Het bevat geen lijnzaad en er zijn meerdere smaken zonder kip. Bijvoorbeeld deze: nn https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/farmina-nd-prime-lam-bosbes/

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 20/07/2022 1:15 pm
 meisie94
(@meisie94)
Lid

@voerwijzer-meike bedankt! Zeker het overwegen waard. 

Kan het geen kwaad dat er kippenvel in die brok zit als hij op kip reageert? 

 

https://www.farmina.com/nl/eshop/hondenvoeding/n&d-pumpkin/393-lam-&-bosbessen-adult-medium-&-maxi.html

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 21/07/2022 1:10 pm
 Voerwijzer Meike
(@voerwijzer-meike)
Lid Admin

De meeste honden met allergie voor kip reageren niet op kippenvet, omdat een allergie een immuunreactie op eiwit is. Maar in sommige gevallen van voedselovergevoeligheid reageert een hond ook op het vet.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 26/07/2022 1:06 pm
Deel: