De beste kvv

Wat is het beste kvv-merk voor hond en kat?

Je wilt je hond of kat de beste kvv voeren die er is, wat zou ik dan aanraden om te voeren? Elke hond en kat is anders en het verschilt per dier welke voeding het beste bevalt. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de verhoudingen van de voeding of allergische reacties op bepaalde diersoorten. Maar voor alle dieren geldt: betere kwaliteit zorgt voor minder problemen. In dit artikel noem ik de drie merken die in mijn ogen de beste kvv-merken zijn. Alledrie hebben ze voedingen voor honden en katten.

Criteria
De criteria hiervoor zijn:
– een goede samenstelling: o.a. goede verhoudingen bot-spiervlees-orgaan, en bevat de juiste organen
– ze leggen de nadruk op het belang van goede kwaliteit spiervlees
– ik ben overtuigd van de deskundigheid en eerlijkheid van de makers (door het lezen van forumberichten en persoonlijk contact)
– goede ervaringen van gebruikers

Kwaliteit van het spiervlees
Voor een goede complete voeding is de kwaliteit van het spiervlees erg belangrijk. Goed spiervlees is duur, omdat dit ook door mensen graag gegeten wordt. In veel merken wordt goedkoper vlees gebruikt om de prijs te drukken. Helaas kun je aan de kvv vaak niet zien of de kwaliteit van het vlees goed of slecht is, doordat het gemalen is. "Slecht" spiervlees bevat minder voedingsstoffen en heeft een ander aminozurenpatroon dan spiervlees van goede kwaliteit. Dit hoef je niet meteen te merken, maar zorgt op langere termijn voor tekorten.

Bandit
Beste kvv banditBandit is ontwikkeld door nutritionist Huub van de Lang, met behulp van zijn vrouw, dierenarts Tannetje Koning. Zij hebben beiden veel kennis over voeding, en rauwe vleesvoeding in het bijzonder. Tannetje Koning heeft hierover ook een boekje geschreven: Zelf eten maken voor kat en hond.

Ze hebben de voeding zorgvuldig samengesteld en ook uitgebreid laten analyseren in het laboratorium, om er zeker van te zijn dat het alle nodige voedingsstoffen in voldoende hoeveelheden bevat. Bandit is het enige merk die mij zulke uitgebreide analyses kon laten zien. Ze hebben er zelfs voor gezorgd dat er genoeg omega 3 in alle Banditmixen zit, wat vrij uniek is voor kvv. 

Bandit bevat kwaliteitsproducten:
– spiervlees dat ook gegeten wordt door mensen
– de ingrediënten zijn biologisch, met uitzondering van vis en wild

Bandit heeft ook specifieke voeding voor honden en katten met aandoeningen. Als je vragen hebt over de voeding, kun je altijd bij ze terecht: je krijgt duidelijk en deskundig antwoord.

Samenstelling Bandit

beste kvv carnivoer
Carnivoer

Carnivoer is ontwikkeld door de eigenaren van de dierenartspraktijk Any Animal. Zij hebben veel kennis over voeding, en speficiek ook over rauwe vleesvoeding.
Erwin van Gijtenbeek is naast dierenarts ook dierosteopaat is afgestudeerd in orthomoleculaire geneeskunde volgens de kPNI (klinische psycho neuro immunologie). kPNI houdt zich onder andere bezig met evolutionaire voeding. Erwin van Gijtenbeek heeft onderzoek gedaan naar brokvoeding versus vleesvoeding en heeft het onderzoeksrapport gepubliceerd. 

Vanuit hun brede kennis over voeding, hebben ze een eigen merk op de markt gebracht. Waar Carnivoer de nadruk op legt, is de kwaliteit van het spiervlees. Ze gebruiken de bewegende delen van het dier, wat de meest kwalitatieve stukken spiervlees zijn.  Met vragen over hun voeding kun je altijd bij ze terecht, je krijgt duidelijk en deskundig antwoord.

Samenstelling Carnivoer

 

Beste kvv HaaksbarfHaaksbarf
Haaksbarf is ooit begonnen met een slager die zelf kvv is gaan ontwikkelen. Tegenwoordig is Haaksbarf in handen van twee enthousiaste eigenaren, die zich flink verdiept hebben in het rauw voeren.

 

Haaksbarf legt ook nadruk op de kwaliteit van het vlees. Haaksbarf is bij uitstek geschikt voor honden met allergie-problemen, omdat alle voedingen slechts één diersoort bevatten. Veel honden en katten die een allergie hebben, knappen op met een eliminatiedieet met de voeding van Haaksbarf. Ik heb alleen nog maar goede ervaringen gehoord.

Als je er niet helemaal uitkomt, dan kun je altijd terecht bij Haaksbarf, ze geven goede en deskundige adviezen.

Samenstelling Haaksbarf

Andere goede kvv-merken
Dat ik alleen deze drie merken noem, betekent niet dat er geen andere merken zijn die voeding van goede kwaliteit verkopen. Er zijn waarschijnlijk meerdere merken die goede voeding maken. Maar de hierboven genoemde merken, zijn de merken die ik op dit moment met overtuiging kan aanraden.