Reageer op: wooof puppy geschikt voor groot ras pup(american bully)

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk wooof puppy geschikt voor groot ras pup(american bully) Reageer op: wooof puppy geschikt voor groot ras pup(american bully)

#87664
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Wooof Puppy
Rund/(dierlijk eiwit)-ontsloten mais, gevogeltevet, gevogelte(meel), lijnzaad, zalmolie, inuline, L-carnitine, Taurine.

Ruw eiwit 29,00%
Ruw vet 16,00%
Energiewaarde (ME) 3780 Kcal/kg
Calcium 1,80%
Fosfor 1,10%
Ca/P 1,6

Geschikt voor pup van een groot ras, zoals American Bully?
Nee, ik vind het niet geschikt voor pups. Opzich ziet het er prima uit qua samenstelling (alhoewel ik veel slechte ervaringen hoor), alleen zit er erg veel calcium. Meer dan het door de Fediaf aanbevolen maximum. Daarbij is de balans tussen fosfor en calcium ook niet goed, wat het probleem alleen maar sterker maakt. Het geeft namelijk een verhoogd risico op skeletproblemen.
Kijk bij het uitzoeken van brokken goed naar het calcium- en fosfor gehalte. In dit artikel schrijf ik meer over calcium in puppybrokken: https://www.voerwijzer.com/calcium-in-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen/

Let ook goed op bij rauwe vleesvoeding, of de hoeveelheid calcium en fosfor correct is: https://www.voerwijzer.com/calcium-in-kvv-hoeveel-moet-er-in-zitten/. Daarbij is het voor pups, zeker van grote rassen, ook goed om een merk te kiezen waar het vetgehalte lager is dan het eiwitgehalte.