Reageer op: Fresco dry raw food

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Fresco dry raw food Reageer op: Fresco dry raw food

#89032
DebbieB
Bijdrager

In mijn zoektocht naar een goede tijdelijke voeding voor op vakantie ter vervanging van een zelf samengesteld dieet, hebben mijn twee Tollers intussen al een week 100% Fresco Dry Raw Food lam uitgeprobeerd. Een van beide honden mag geen kip en rund, en ik kies er zelf voor om geen paard te voeren, vandaar dus de keuze voor lam. Mijn bevindingen, in vergelijking met het duurdere Ziwipeak lam…

– Smakelijkheid: de eerste maaltijden vonden ze het allebei lekker, na enkele keren vond de reu het nog steeds prima, maar het teefje (moeilijkere eter van de beiden) vond het al iets minder. Ze laat het niet staan, maar lust het minder graag. Dat heeft ze met Ziwipeak niet, dat vindt ze dus toch smakelijker.
– Verteerbaarheid: goed, alleen wordt de stoelgang na een tijdje iets zachter dan normaal, maar dat hebben ze allebei met Ziwipeak ook. De hoeveelheid stoelgang is wel gelijkaardig aan die op rauw voer. Verder heb ik niets gemerkt, ook de overgang van rauw naar deze brok verliep vlot.
– Consistentie: in vergelijking met Ziwipeak zijn de brokjes krokanter, waardoor ze met Fresco wat langer bezig zijn met de maaltijd. Natuurlijk niet zo lang als met ongemalen voer, maar ik vond dat ze er voor een brok toch even zoet mee waren.
– Hoeveelheid: er wordt zo’n 1% van het lichaamsgewicht aangeraden voor volwassen, actieve en ongecastreerde honden. Dit zijn uiteraard slechts richtlijnen en dit bleek te weinig voor mijn honden. Zij hadden duidelijk nog honger, dus ik moest toch zeker tot zo’n 1,5% bijvoeren, voor een langere periode misschien zelfs 2%. En zeker tijdens een actieve vakantie zal dit volgens mij nodig zijn. Op die manier wordt het prijsverschil in mijn geval wel wat minder groot, aangezien ik van Fresco meer moet voeren.

Conclusie: Fresco Dry Raw Food lam lijkt me een goede vervanger voor tijdens het reizen, maar ik zou het voor moeilijkere eters zeker eerst een tijdje uittesten. Ook is het goed om te weten dat je hoogstwaarschijnlijk een grotere voorraad nodig hebt dan aangeraden wordt door de fabrikant, maar ook dit zal tijdens het testen duidelijk worden.