Reageer op: Carnilove FRESH Struisvogel en Lam

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Carnilove FRESH Struisvogel en Lam Reageer op: Carnilove FRESH Struisvogel en Lam

#89383

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Wat leuk, een nieuwe lijn van Carnilove. Ik ken het nog niet, en zal de fabrikant om meer informatie vragen. Ik heb de samenstelling even opgezocht:

CARNILOVE INTO THE WILD FRESH OSTRICH & LAMB SMALL BREED ADULT
Verse ontbeende struisvogel (26%), gedroogd lam (20%), gedroogd kalkoen (20%), pompoen, kikkererwten, erwten, kippenvet (9%, geconserveerd met gemengde tocoferolen), kippenlever (3%), zalmolie (2%), appel, wortel, lijnzaad, gehydrolyseerde schalen van schaaldieren (bron van glycosamine), chondroïtine-sulfaat, biergist, chicoreiwortel, yucca schidigera, alg, psylliumvezel, tijm, rozemarijn, oregano, cranberries, blauwe bes en framboos

30% eiwit
17% vet
3,5% celstof
8,2% ruwe as
10% vocht 10%
1,6% calcium
1,3% fosfor
0,6% omega-3 (0,08% EPA en 0,1% DHA)
1,8% omega-6

Lijkt me inderdaad een prima voeding. Er zit waarschijnlijk wel gehydroliseerde kippenlever in, wel net zoals in de andere Carnilove-brokken. Ik ben zelf voorzichtig met dit ingrediënt, in het artikel MSG in brokken kun je lezen waarom.

Er zit wel minder vlees in het eindproduct dan in de andere Carnilove-brokken, en meer peulvruchten/koolhydraten. Dit is niet erg, het verschilt per hond wat beter bevalt. De kwaliteit van het eiwit is denk ik niet beter dan dat van de “gewone” Carnilove-brokken, omdat er wel vrij veel bot in lijkt te zitten (1,6% calcium op 30% eiwit, hoe meer calcium hoe meer bot en bot levert slechtere kwaliteit eiwit).

Ik ben ook benieuwd ervaringen!

  • Deze reactie is gewijzigd 10 maanden, 3 weken geleden door  Voerwijzer Meike.