Reageer op: Hoog kcal nodig, maar diarree op te veel eiwit

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? Hoog kcal nodig, maar diarree op te veel eiwit Reageer op: Hoog kcal nodig, maar diarree op te veel eiwit

#89385

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Als eerste zou ik kijken of rauwe vleesvoeding goed gaat, dit zou je helemaal of deels kunnen gaan voeren. Dit is namelijk beter verteerbaar dan brokken en is daardoor voor veel honden een oplossing.

Als je (deels) brokke wilt blijven voeren , zou ik kijken of het goed gaat op een brok met meer calorieën. Als je goed op een rijtje hebt welke voeding slechter/beter ging en hoeveel vet, eiwit, vezel, koolhydraten en calorieën daar in zit, kun je misschien achterhalen wat de slechte ontlasting veroorzaakt. Zo kun je voeding kiezen die het beste aansluit op de voedingsbehoeftes. Maar over het algemeen heeft een sporthond behoefte aan wat meer vet, voor de energievoorziening. De eiwitkwaliteit is ook van belang als je geen slechte ontlasting wilt, maar die is helaas niet goed uit de samenstwlling en analyse van brokken te halen. Wel kun je kijken naar het calciumgehalte, hoe hoger deze is, hoe meer bot er in zit, en het eiwit uit bot is van mindere kwaliteit. Volgens mij bevat Natural Health vrij veel calcium, dan lijkt me deze minder geschikt. Orijen heeft wel een vrij goede eiwitkwaliteit, maar bevat mogelijk weer teveel eiwit voor je hond. Mogelijk geschikte voedingen proberen en bijhouden hoe het gaat lijkt me het beste. En dus zeker rauw overwegen. Neem een week om rustig over te stappen en voer het dan eens twee weken zonder brokken om te kijken hoe het gaat. Dan kun je een goede beslissing nemen over of je het (deels) wil blijven voeren. Wil je het niet voeren, dan kan het toevoegen van probiotica en verteringsenzymen helpen.