Reageer op: Acana voor pup met groeipijn?

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? Acana voor pup met groeipijn? Reageer op: Acana voor pup met groeipijn?

#89552

Voerwijzer Meike
Bijdrager

De maximum hoeveelheid calcium in Acana Puppy Large is hoger dan het aanbevolen maximum voor rassen die risico hebben op groeipijn. Ik zou deze dus niet kiezen.

Twee belangrijke factoren bij groeipijn zijn de hoeveelheid calorieën die je voert en de hoeveelheid calcium die je voert. Als je de ribben niet makkelijk kunt voelen (dus zonder duwen), zal de groeipijn ontstaan zijn door teveel voeren. Let dus goed op de hoeveelheid die je voert, als je teveel voert kan op elke voeding groeipijn ontstaan.

Als je graag Acana wilt voeren vind ik Acana Classics Prairie Poultry het beste geschikt, omdat hier de laagste hoeveelheid calcium inzit per calorie. Maar echt laag is de hoeveelheid calcium niet. Orijen Puppy Large breed als het calcium de oorzaak is van de groeipijn raad ik eerder Naturea Growth aan, of eventueel Nutrivet Inne Croissance Puppy of Virbac HPM Junior Special Large. Naturea Growth bevat wel vrij veel calorieën, dus let dan heel goed op dat je niet teveel voert. Je kunt ook heel goed één of twee keer per week Smuldier (diepvriesvoer, in vriezer bij veel supermarkten) voeren, een pakje per dag ongeveer.

Hier wat leesvoer met achtergrond informatie:

Calcium in puppybrokken voor grote en middelgrote rassen

Wat zijn de beste puppybrokken?