Reageer op: Inbalance en Darkenwald

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Inbalance en Darkenwald Reageer op: Inbalance en Darkenwald

#90372

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Darkenwald
Ik neem de eerste variant die op de website staat. De samenstelling:

Granen – van landdieren afgeleide producten en bijproducten – van granen afgeleide producten en bijproducten – zaden en peulvruchten – oliehoudende zaden, oliehoudende vruchten – producten en bijproducten van de suikerbietverwerkende industrie – mineralen – vis, andere zeedieren en daarvan afgeleide producten en bijproducten.
Ruw eiwit 24%, Ruw vet 10%, Ruw celstof 2%, Ruw as 7%, Calcium 1,2%, Fosfor 0,8%

Dit is geen bijzondere brok. Ze geven niet aan wat de ingrediënten precies zijn, maar aan de analyse is te zien dat er weinig vlees inzit. Ik zou deze ongeveer beoordelen als deze brok: https://www.voerwijzer.com/cavom-ingredienten-ervaringen-en-review/. Alleen zit in Darkenwald ook nog eens erg weinig vet en dus nog meer graan.

Inbalance Adult
De samenstelling: Rund/(dierlijk eiwit)-ontsloten mais, Gevogeltevet, Gevogelte vleesmeel, lijnzaad, Zalmolie, L-Carnitine, Taurine.
Ruw eiwit 24,00%
Ruw vet 10,00%
Ruw celstof 2,00%
Ruw as 6,00%
Vocht 8,00%
Overige koolhydraten 48,00%

Hier wordt tenminste aangegeven welke ingrediënten er inzitten. Dat vind ik al beter dan Darkenwald, al zou de voeding mogelijk hetzelfde kunnen zijn. Aan de analyse is te zien dat ook hier weinig vlees en heel veel graan (in dit geval maïs) in zit.

Ik vind ze beiden geen hoogwaardige samenstelling hebben, ik zie liever meer vlees, minder graan en het liefst ook gecheleerde mineralen. Zie ook https://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen/