Reageer op: Pup lijkt KVV niet goed meer te verdragen.

Home Forums Rauwe vleesvoeding (kvv) Kvv voor de hond Pup lijkt KVV niet goed meer te verdragen. Reageer op: Pup lijkt KVV niet goed meer te verdragen.

#91267

Bedankt voor de tip Meike, dat zullen we nog proberen.

De eerste problemen deden zich voor na vis gegeven te hebben (Heek) , ook al heeft ze er daarvoor nooit problemen mee gehad. We kregen dus een licht vermoeden dat ze vis niet goed meer kon verdragen, of een bepaalde soort vis iig. Maar afgelopen week reageerde ze heftig na Haas en Pens terwijl het met Kip en Rund de dagen ervoor goed ging, al waren deze soorten dan nog wel een paar seconden in een vergiet met kokend water bewerkt. Wij verdenken dus ook nog niet direct dat het door een bepaalde diersoort komt maar het kan. Wel denken we nu dat we te veel en te snel hebben willen zijn door terug gaan op een week menu. Ik denk dat al die diersoorten zo ineens haar darmflora in één haal weer onderuit heeft gehaald. Misschien is het verstandig om het voorlopig bij één diersoort zoals kip te houden en dat even aan te houden om het dan later weer langzaam verder uit te breiden naar andere diersoorten. Zou een compleet mix verstandig zijn denk je, of zou dat dan toch nog iets te veel variatie zijn in een maaltijd?

Ik heb daarbij afgelopen weekend zelf een groentemix gemaakt en daarbij goed gelet op welke groentes en de hoeveelheden. Dit in plaats van een premix. Zou maag en darm hier ook zo hevig op kunnen reageren omdat er misschien een groente in zit die het systeem niet wil?