Reageer op: Allergie of verzwakte darmen/ maag?

Home Forums Rauwe vleesvoeding (kvv) Kvv voor de hond Allergie of verzwakte darmen/ maag? Reageer op: Allergie of verzwakte darmen/ maag?

#92219
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Begrijp ik het goed dat het wel goed gaat als je alleen Smuldier geeft en geen gedroogde vleesproducten? Het kan zijn dat je pup niet goed tegen verhitte eiwitten kan. Sommige honden schijnen niet goed te reageren op het verhitte eiwit van een diersoort, terwijl het rauwe eiwit van datzelfde diersoort geen problemen geeft.

Misschien kun je eens kijken of een stukje groente (zoals binnenkant van broccolistronk, wortel, komkommer) of fruit (appel, peer) ook lekker genoeg is als trainingssnoepje, en of dat beter gaat.

Je kunt gewoon Smuldier blijven geven als dat goed bevalt. Als je toch over wilt naar voeding van betere kwaliteit, kun je inderdaad Buddy’s proberen of Carnibest Kalkoen bijvoorbeeld. Tenzij je weet dat rijst ook problemen geeft.

Ik zou nog niet overstappen naar brokken. Wat je wel kunt doen is supplementen toevoegen aan het menu, afgestemd op de voeding en de gezondheidsklachten. Als je hond vachtproblemen heeft op Smuldier, denk ik bijvoorbeeld als eerste aan omega 3-vetzuren. Je zou bijvoorbeeld een goede visolie of krillolie kunnen geven.

Kijk voor probiotica eens hier: https://watisdebesteprobiotica.nl/probiotica-voor-honden-vergelijken/. Je zou ook heel goed zelfgemaakte melkkefir kunnen proberen.

Succes!