Allemaal bedankt voor jullie

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? Hondenbrok met maar 1 dierlijk eiwit Allemaal bedankt voor jullie

#83004

arend
Sleutelbeheerder

Allemaal bedankt voor jullie reactie. Ik ga er zeker mee aan de slag.

Want zoals het nu gaat is het gewoon geen doen voor de honden. Ik vind het zo vervelend om te zien dat ze echt “gek” van de jeuk worden.
Omdat we nog niet weten op welke brok we zullen overstappen, hebben we ze nu even op vers vlees van Carnibest gezet. Ook om ze even rustig te krijgen. Want steeds van voer wisselen is natuurlijk ook niet goed.
Ze zitten hier nu bijna een week op en helaas merken we (nog) geen verschil. Het is ook ontzettend kostbaar voor 3 grote honden. Dus dit is echt maar even om te overbruggen. Ze vinden het heeeeerlijk dat wel……
Ik heb ook een antibacteriele shampoo gekocht. Speciaal tegen korstjes, schilfers en jeuk. Dit ga ik dan ook maar weer proberen.
Om eerlijk te zeggen begin ik ook beetje te twijfelen of het voer wel echt de aanleiding van de jeuk is. We hebben al zooo veel geprobeerd en zo vaak bij de dierernarts en specialist geweest. Veel merken voeding geprobeert. En ik kan tot nu toe niet zeggen dat we bij een bepaald mert echt verandering hebben gezien. Ja, soms heel even en dan komt het weer terug.
Misschien hebben de honden atopie en zijn ze “gewoon” allergisch voor rond zwevende deeltjes in de lucht. We wonen in een vrij bosrijke omgeving, dus kan best een bepaalde plant, boom of struik zijn. Kortom echt een heel lastig verhaal.

Maar we vinden het meer dan de moeite waard om toch de juiste brok te vinden en te proberen. Slechter als het nu gaat kan gewoon niet…. (helaas)
Dus alles tips en evaringen zijn daarom meer dan welkom. Heel erg bedankt.