Alpha Spirit Only Fish blijkt

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk brokken Alpha Spirit Only Fish blijkt

#83678

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Alpha Spirit Only Fish blijkt volgens de importeur toch niet teveel vit A en D in te zitten, maar ik heb van deze variant nog niet de juiste gegevens. Zie ook:

http://www.voerwijzer.com/nieuws/nieuwe-samenstelling-alpha-spirit. Gist is voor de meeste honden geen probleem, en volgens mij gebruiken ze ook alleen de celwanden van gist als prebiotica.

Nee blijvend een visbrok geven zou ik niet doen, maar met afwisseling van andere brokken of tijdelijk. Tenzij het om een hond gaat die problemen krijgt op andere voeding. Dan is een visbrok blijvend voeren natuurlijk minder belastend dan afwisselen met voeding waar jeuk en dergelijke op ontstaat.

Ik snap je pverweging om alleen brok te willen voeren, het is een stuk gemakkelijker. Als een van de honden gezondheidsproblemen krijgt, houd het dan toch in je achterhoofd, want het is een stuk gezonder en kan veel problemen oplossen.

Ik denk dat als de ontlasting na 3 weken nog niet is verbeterd, de brok inderdaad niet een goede is voor de honden. Tenzij ze jarenlang alleen 1 soort brok hebben gegeten, dan is het hele lichaam daarop afgesteld en kan het bij de overgang wat langer duren voordat ze weer gewend zijn.

Als je bio-industrievlees wilt vermijden, dan is de keus niet breed, maar ik ben het helemaal met deze keus eens :)