Als het een gedragsprobleem

#82757

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Als het een gedragsprobleem is, kan ik geen advies geven, maar ik ga er maar even vanuit dat dit het niet is.

Het klinkt alsof hij wel honger heeft en zelfs gaat spugen van de honger (dat kan inderdaad).  Heb je al andere brokken dan Hills geprobeert en hoe beviel dat? Ik zou zeker adviseren om Hills te vergeten, omdat er niet zoiets is als dé beste brok (voor elke hond anders) en omdat ik denk dat er betere brokken zijn dan Hills. Een geëxtudeerde brok of geperste brok maakt niet zo heel veel uit, de ene hond doet het beter op geperst, de ander op geëxtrudeerd. Wel heb ik het idee dat geëxtrudeerde brokken lekkerder worden gevonden. Ik hoor veel goede reacties op Orijen, Acana, Wolfsblut en Dog Lovers Gold. Deze brokken worden vaak lekker gevonden en zijn ook goede brokken qua samenstelling.

Maar er zijn ook andere soorten voeding dan brok. Als eerste kan ik aanraden rauwe vleesvoeding eens te proberen. De meeste honden vinden het heerlijk en het is gezond ook nog, het is namelijk écht eten, in plaats van gebakken meel (brok is voornamelijk graanmeel of aardappelmeel met vleesmeel). In de supermarkt is bijvoorbeeld vaak Smuldier of Rodi verkrijgbaar en ook bij veel dierenspeciaalzaken staat een diepvriezer met rauwe vleesvoeding, maar dat is wel duurder.

Daarnaast is er ook gesteriliseerde vleesvoeding. Dat bestaat uit vlees met vaak een klein beetje rijst en soms ook groenten. Ook dit wordt vaak lekker gevonden en is ook gezonder dan brok. Merken zijn bijvoorbeeld Renske Vers,  Ecostyle Vers, Energique hondenworst en Carnis hondenworst. Bij de Welkoop (Renske) of sommige dierenspeciaalzaken te koop.

Meer info over rauwe vleesvoeding: http://www.voerwijzer.com/artikelen/vers-vlees

Een artikel over gesteriliseerde vleesvoeding is nog in de maak.