Als samenstelling zie ik

#83772
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Als samenstelling zie ik staan: granen, vlees en bijproducten van vlees, oliën en vetten, plantaardige producten, plantaardig eiwit extracten, gist, vis en vis bijproducten.
30% eiwit
16% vet
Prijs: €2,35/kg (bij 20 kg)

Deze samenstelling is niet gespecificeerd, je kan dus niet weten wat erin zit. Ik vermijd altijd brokken zonder gespecificeerde samenstelling, meestal is het namelijk een goedkope samenstelling.
1. Granen: als eerste worden granen genoemd. Hier zit dus het meeste van in. Dat is jammer.
2. Vlees en bijproducten van vlees. Dat kan van alles zijn. Poten, koppen, veren en ander slachtafval. Zie dit artikel:
http://www.voerwijzer.com/dierlijke-bijproducten-hondenvoer-en-kattenvoer
3. Plantaardige producten. Dit kan ook van alles zijn.
4. Plantaardige eiwit-extracten. Vaak worden er in goedkope voedingen plantaardige eiwitproducten gebruikt die over zijn uit de humane voedingsindustrie. Dat zijn geen hoogwaardige eiwitbronnen. Sowieso is plantaardig eiwit van mindere kwaliteit.

Je zoekt een betaalbare brok, maar bij zulke goedkope brokken kan de kwaliteit ook niet goed zijn. Een brok met goede prijs/kwaliteit verhouding is naar mijn mening een brok met redelijk goede kwaliteit waar je niet de hoofdprijs voor betaald, en is denk ik altijd duurder dan deze brok. Een nadeel van Royal Canij vind ik ook dat ze enorm veel geld uitgeven aan marketing en enorme winsten hebben, daar betaal je dus aan mee als consument, zonder dat je daarvoor kwaliteit krijgt.

Welke brok dan wel?
Acana Adult is een brok van goede kwaliteit en niet duur. 29% eiwit en 16% vet, dus ook high energy en redelijke hoeveelheid eiwit. €3,10/kg Zie http://www.voerwijzer.com/hondenbrok/acana-adult.

Biofood Super Premium: Goedkoper en iets minder van kwaliteit maar voor de prijs prima.
30% eiwit en 20% vet. €2.80/kg. Zie:
http://www.voerwijzer.com/hondenbrok/biofood-super-premium