Analyse Wolfsblut

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Wolfsblut Analyse Wolfsblut

#82556

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Ik kan wel even een overzichtje maken van hoeveel eiwit uit vlees deze varianten bevatten. Het is een schatting, Wolfsblut heeft nog nooit antwoord gegeven helaas op vragen hierover. Maar met het eiwitgehalte en de ingredienten is een vrij goede schatting te maken.

 

Variant Dierlijk eiwit Opmerkingen
Dark Forest 20% Bevat vrijwel geen plantaardig eiwit. Bevat vrij veel koolhydraten (49%), niet zoveel vlees. 
Wild Duck 16% (deze is lastig!) Omdat er een onduidelijke hoeveelheid aardappeleiwit is toegevoegd, is het lastig te schatten hoeveel van het eiwitpercentage van het vlees afkomstig is. Ik heb nu gegokt dat er ongeveer 5% aardappeleiwit inzit, het zal tussen 1%-10% kunnen zijn. Bevat veel koolhydraten (51%)
Cold River 13% (ook lastig!) Ook hierin zit weer aardappeleiwit, zelfde verhaal als hierboven. Veel koolhydraten (53%)
Alaska Salmon 22% Er zit een beetje eiwit in rijst, dit geschat op 2,5% van het totaal. Er zit 42% koolhydraten in.

Je kunt zien dat de varianten die in het overzicht staan minder koolhydraten bevatten (dat is dus graan of aardappel) en over het algemeen meer dierlijk eiwit (dus meer vlees). Ook bevatten die meer (dierlijk) vet, wat ik ook een belangrijk ingredient vind.

Nee, het kan geen kwaad als je om de 15 kg van smaak verandert. Als je hond tenminste geen last heeft van de overstap. Veel voedingsadviseurs raden zelfs aan om van smaak te veranderen, om zo de kans op een allergische reactie te verkleinen.