applaws, blaasgruis, eiwitten

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Jarco applaws, blaasgruis, eiwitten

#82654

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Ja, ik was inderdaad er al eens op geattendeerd, dat Applaws-verhaal. Ik zal de fabrikant eens een mailtje sturen om te vragen wat er is gebeurd, want ik weet ook niet hoe het precies zit.

Nee, ik heb me nog niet verder verdiept in blaasgruis. Voordat ik hier advies over geef, wil ik eerst goed begrijpen welke invloed de verschillende voedingsstoffen op blaasgruis hebben, en hier heb ik nog geen tijd voor (gehad). Misschien kun je de fabrikant van Orijen vragen of Orijen fish geschikt is voor katten met (aanleg voor) blaasgruis. Vraag dan wel de fabrikant zelf, en niet de nederlandse distributeur, dus via http://www.championpetfoods.com

En nog een reactie op een vraag die je eerder stelde: Ik denk ook dat de kwaliteit van het eiwit invloed heeft op hoe het lijf er op reageert. Eiwitten uit granen, en zeker uit (gliadine)gluten zijn moeilijker te verwerken dan eiwitten uit vlees (en ei en bloed). Maar dan nog zijn er honden die ook niet goed reageren op een hoog eiwitgehalte terwijl het eiwit alleen van vlees is.