Bedankt voor de tips! Ik geef

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Gelert holistic Bedankt voor de tips! Ik geef

#83779
Renate
Lid

Bedankt voor de tips! Ik geef in de wintermaanden (nu dus) Asco Pet, dat is zeewierpoeder. Dat schijnt wel te helpen tegen het opeten van kakjes :).

Dat is natuurlijk het moeilijke met vijf honden, de ene doet het goed op een bepaald merk, de andere minder. Zo kan ik ook geen Degomeat geven omdat ééntje daarvan gaat braken. Ook Carnivoer is hier geen succes, net als Tinlo. Haaksbarf en Alaska vind ik nog altijd de beste merken, helaas ook de duurste…Daarom zoek ik altijd naar een goedkoper merk om eens af te wisselen. Dinapet is ok. De Carnibest geef ik omdat daar meer bot in zit (dacht ik toch) en owv de rijst.

De ontlasting op de drie merken is zeker niet te plat. Vette (rauwe) vis geef ik niet omdat ik zelf niet tegen de geur kan (ik verdraag elke diersoort, behalve vis) en owv de graten. Om dat op te vangen, geef ik gestoomde vis van Gelert, dat is het zelfde principe als Renske. Bij de Gelert zalm zit ook bruine rijst.

Al bij al ben ik nog altijd overtuigd dat kvv beter is dan brokken, dus ik wil liever niet terug naar brok gaan. Mijn jongste cocker kreeg bij de fokker al versvlees, die heeft zelfs nooit brok gekend. Eén hond is een herplaatser die van de vorige eigenaars een zak Happy Dog meekreeg. Toen die cocker het versvlees van de andere rook, heeft die haar brok niet meer aangeraakt :). Dus ik ben echt wel overtuigd van kvv, maar soms twijfel ik omdat bepaalde kwaaltjes niet verbeteren (maar ook niet verergeren). Met mijn vorige cocker heb ik jaren gesukkeld, op zoek naar de juiste brok (wist toen nog niets van kvv) en pas toen ik over rauw voeren las, heb ik hem overgezet. Er was toen ook nog niet zoveel keus als nu, hij kreeg Duck. Maar de problemen zijn toen wel hard geminderd (jeuk, huiduitslag).

Voorlopig hou ik het dus maar op HB en Dinapet, de CB ga ik dan nog minderen (ze krijgen daar enkel lam en kip van omdat ik die bij HB niet zo goed vind). Nog bedankt voor het meedenken! Het is wel heel interessante materie, ik kijk dan ook regelmatig op voerwijzer maar de meeste merken zijn in België nog niet te verkrijgen. Mijn winkelier overweegt nu Bandit, maar dat is ook behoorlijk duur. Al blijf ik wel bij mijn motto, liever iets duurder eten en zelden of nooit naar de DA!

Groetjes,

Renate