Bedankt voor je leuke bericht

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Monge brokken Bedankt voor je leuke bericht

#83855
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Bedankt voor je leuke bericht :)

Ik heb vier varianten voor volwassen honden bekeken en het ziet er best prima uit, behalve dat elke brok wel een nadeel heeft: de ene bevat erg weinig vet, de ander bevat zonnebloemolie, en de twee met aardappel bevatten deels aardappeleiwit als eiwitbron. Ik denk dat ik toch eentje met aardappel zou kiezen, als je hond tegen aardappel kan. 

Maar vergeleken met Acana is het echt een minder goede brok. Acana bevat meer vlees, meer eiwit, een betere premix en geen ingredienten waar ik over twijfel. Ziwi Peak is natuurlijk helemaal goed, maar dat is wel erg duur. Dat zou je misschien ter afwisseling kunnen geven.

Het klopt dat gekookt vlees met rijst en groente niet een complete voeding is. Je kunt het wel compleet maken. Ikzelf vind dat beter dan een brok, omdat het minder verhit is en er minder reacties tussen voedingsstoffen onderling plaatsvinden. Er zitten dan meer oorspronkelijke voedingsstoffen in en minder schadelijke stoffen. In principe zou je het compleet kunnen maken door toe te voegen:

  • calcium (ongeveer 1% van het menu)
  • lever (ongeveer 3% van het menu) en hart (ongeveer 3-10% van het menu), liefst rauw
  • meer diersoorten (het liefst rauw, dan verlies je minder voedingsstoffen)
  • eventueel voedingsgist, als je het vlees niet rauw voert, om de vitamine B’s aan te vullen

Kun je bij jou in de supermarkten ook hele konijnen, inclusief organen (hart, lever, nier) verkrijgen? Dit is helemaal compleet en kun je rauw voeren. Hier in Spanje kunnen we het zelfs in delen krijgen, zodat wel zelf nog amper hoeven te portioneren.

Kan je hier verder mee?