Begrijp ik het goed dat het

#83410

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Begrijp ik het goed dat het aankomen in gewicht niet iets nieuws is? Want het kan natuurlijk zo zijn dat er sinds het laatste bloedonderzoek iets is ontstaan waardoor de hond ineens in gewicht aankomt. Als je vermoed dat het niet iets nieuws is, dan is minder voeren of een voeding met minder calorieën voeren een goede oplossing.

Het is lastig adviseren zonder inzicht in het ontstaan van de klachten en welke voedingen je naast Sanimed hebt geprobeerd en dus niet bevielen, maar ik zal uitgaan van je vraag: een voeding met vis als enige dierlijke eiwitbron.

Is natvoer geen optie voor je? Dat bevat namelijk veel minder calorieën, is milder voor de darmen (geen of weinig stofjes die de darmen irriteren, geen ontstekingsreactie door overdaad aan koolhydraten, makkelijkere opbouw van een goede darmflora), en het is vaak puurder qua ingrediënten. Er zijn vast goede merken met alleen vis.

Qua brokken zijn Orijen en Acana goede merken. Verder zijn Wolfsblut en Fish4dogs ook prima, alhoewel deze vaak wel meer koolhydraten bevatten. Maar ook bij deze brokken zul je zeer waarschijnlijk minder moeten voeren dan de fabrikant aangeeft. Als je echt minder dan 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voert, dan is het misschien handig om een vitaminesupplement toe te voegen. Verder is het vaak beter om brokken af te wisselen, bijvoorbeeld per maand of per zes weken, om de kans op het ontwikkelen van een nieuwe allergie te verkleinen.

Ik raad je aan de artikelenreeks over voedingsallergie ook door te nemen, misschien staan er nog tips in waar je wat mee kunt. Er staan ook merken natvoer en brokken die geschikt zijn.