betaalbare graanvrije brok en rauw vlees

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? Cavalierpup veel jeuk, welke brok geven? betaalbare graanvrije brok en rauw vlees

#82448

Voerwijzer Meike
Bijdrager

In Farmfood vlees zit inderdaad een beetje graan, maar dat is geloof ik maar 2% rijst. Maar er zijn veel goedkopere merken die niet slechter zijn, zoals Smuldier in de supermarkt. Alle merken die er zijn vind je hier: http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken. Hier kun alle merken vergelijken, ook op prijs. Wat een goede kvv is vind je hier: http://www.voerwijzer.com/artikelen/wat-een-goede-kvv. Tips die ik daarin geef zijn:

1. Wissel sowieso diersoorten af, ook als het merk zegt compleet te zijn met een premix.

2. Kies voor bot als calciumbron, zeker bij een pup.

3. Vermijd granen en suiker. Een klein beetje rijst schijnt niet zo erg (of juist goed) te zijn.

4. Groenten zijn prima voor honden, max 15%. 

5. Het beste kun je voor een menu kiezen met maximaal 2% koolhydraten. Koolhydraten zitten in granen en groenten.

6. Een goede kvv bevat minimaal 45% spiervlees, tussen 15% en 25% bot, maximaal 25% orgaan.

7. Biologisch vlees heeft bij mij altijd de voorkeur, omdat dat volgens mij van betere kwaliteit is, minder antibiotica bevat (en andere nadelige stoffen) en om het dierenwelzijn.

Kant en klaar advies? Zelf vind ik Darf een goede kvv, biologisch, goede verhoudingen en betaalbaar.

Als je in de brokkenvergelijker kijkt, zie je dat Orijen niet duurder is dan Taste of the Wild, doordat je er minder van hoeft te voeren per dag. Maar Taste of the Wild is inderdaad ook een redelijk goede brok zonder graan. Acana Grainfree is volgens mij de duurste van de drie, als je de prijs per dag bekijkt. Fitness Trainer ken ik niet, ga er zeker even naar op zoek.