CPRO food heeft een prima

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk CPRO food CPRO food heeft een prima

#84044

Voerwijzer Meike
Bijdrager

CPRO food heeft een prima samenstelling. Ik zal de adult wat uitgebreider beoordelen

 

CPRO food Adult Lam

Lam (31%), kip (20%), rijst (20%), kippenvet, gehydrolyseerd dierlijk eiwit, chicorei pulp (een natuurlijke bron van FOS en inuline), johannesbrood, lijnzaad, biergist (een natuurlijke bron van MOS), gedroogde appel, gedroogde Antarctische krill (een natuurlijke bron van EPA en DHA), yucca extracten, glucosamine, chondroïtine, Rosmarinus sp, Vinis sp, Curcuma sp, Citrus sp, Syzygium sp. ( > 55% dierlijke ingrediënten)

Ruw eiwit: 26,0

Ruw vet: 16,0

Omega 6 – vetzuren : 2,7

Omega 3 – vetzuren : 0,6

Ruwe as: 7,5

Ruwe celstof : 3,5

Vocht: 9,0

Calcium (Ca): 1,6

Fosfor (P): 1,3

Beoordeling

Het is een goede balans tussen vlees, graan en de rest. Niet heel veel vlees, maar genoeg. Genoeg vet, met een redelijke verhouding tussen Omega 3 en 6. Het is alleen jammer dat gedeeltelijk lijnzaad wordt gebruikt als Omega 3-bron. Een hond kan dit niet heel efficiënt omzetten naar bruikbare Omega 3. Een prima koolhydraatbron: rijst.

Het is jammer dat van de hoofdingrediënten niet bekend is wat er precies gebruikt is. Lamsmeel? Vers toegevoegd lamsvlees? Gedoogd lamsvlees? Aan de percentages te zien zal het gedroogd zijn. Prima, maar vers toegevoegd vlees zou en hogere beschikbaarheid hebben.

Er zitten inderdaad smaakstoffen in. De gehydrolyseerde dierlijke eiwitten zijn waarschijnlijk smaakstoffen en ook het gistextract. 

Tenslotte weet ik niet welke vitamines en mineralen er toegevoegd zijn, dus hier kan ik niks over zeggen.

Ik zou zelf eerder kiezen voor Dog Lovers Gold Original Formula. Dit een beetje duurder, maar dan heb je net iets betere brokken.