Daar heb ik toevallig net een

#83416

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Daar heb ik toevallig net een stukje over geschreven in dit topic http://www.voerwijzer.com/forum/blaasstenen-blaasgruis

Relevant voor jou:
Struviet kan ontstaan als de urine niet zuur genoeg is. Wat je kunt doen is de urine zuurder maken. De dierenarts zal dieetvoeding adviseren die hij zelf verkoopt, hierin zit een aanpassing in mineralen om de urine zuurder te maken. Maar helaas zitten in een brok veel granen, die de urine juist minder zuur maken. Wat vaak helpt is overgaan naar rauwe vleesvoeding. De urine wordt daar al zuurder van. Als dat nog niet genoeg helpt, kun je cranberry toevoegen.

Je kunt ph-meet-stripjes kopen, ik denk bij de drogist of dierenwinkel wel (wordt ook gebruikt om ph-waarde van aquariumwater te meten). De normale zuurgraad (pH) is 6 – 6,5. Een te hoge zuurgraad wijst meestal op ontstekingen en betekent een grotere kans op blaasgruisvorming. Meet eens de urine op deze voeding en probeer dan eens een paar weken rauwe vleesvoeding zonder graan (of maximaal 2%). Je kunt af en toe de ph van de urine meten, om het in de gaten te houden.

Ik raad je dus aan om rauwe vleesvoeding te overwegen. En als dat geen optie is: natvoer zonder (of met heel weinig) granen/aardappel.