Dag Anneke, is je vleesmolen

Home Forums Rauwe vleesvoeding (kvv) Overige Barf malen tot kvv. Dag Anneke, is je vleesmolen

#83555

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Dag Anneke, is je vleesmolen sterk genoeg om botten te malen? Kalkoen zal te hard zijn om te malen, die botten schijnen erg hard te zijn.

Een complete kvv kun je maken met de ingredienten:

  • ongeveer 15%-20% bot. 
  • ongeveer 5% hartjes, 2-4% lever en eventueel maagjes 
  • de rest spiervlees

Bot

Bot kun je kopen in de vorm van vleesbot. Dat zijn botten met vlees eromheen. Als je goed bevleesde karkassen koopt, dan bestaan die ongeveer uit 15-20% bot en 80-85% spiervlees en dan hoef je dus niet bot en vlees apart te kopen. Dat is ook goedkoper dan spiervlees los kopen. Eendenruggen en eendenbouten bijvoorbeeld zijn vaak heel goed bevleesd. Eendennekken en eendenvleugels, die bestaan voor ongeveer de helft uit vlees en de helft uit bot. Daar moet je nog wat spiervlees aan toevoegen. Als je karkassen koopt, verschilt het heel erg hoeveel vlees en hoeveel bot daaraan zit. Je kunt bij het verkooppunt waar je ze gaat kopen, vragen uit hoeveel procent bot de karkassen ongeveer bestaan. 

Je kunt het aanvullen met goed gemalen groenten.

Zou het een optie zijn om kwartels te nemen in plaats van kalkoen? Dat zijn vaak kleine karkasjes. Afhankelijk van de grootte van je pup, zou je ze zelfs ongemalen kunnen voeren.