Dag Ingrid. Ik ben zelf niet

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? Bosch voor pup of ander merk Dag Ingrid. Ik ben zelf niet

#83464

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Dag Ingrid. Ik ben zelf niet zo enthousiast over Bosch Maxi Junior, doordat het vrij weinig eiwit en vet bevat en veel koolhydraten. Een goede raadgever natuurlijk ook de geur en ontlasting van de hond. Heel goed dat je op zoek gaat naar een brok die beter bij je pup past.

Ik heb een artikel geschreven over Puppybrokken voor grote en middelgrote rassen met daarin ook een lijstje brokken. Je kunt daar zien welke goede brokken er zijn voor pups.

Verder raad ik zeker aan om ook kvv erbij te voeren. Je kunt ook overgaan op 100% kvv te voeren, zonder brok. Maar ook onder de kvv zijn goede en minder goede merken, dus ook dan moet je opletten op o.a. de geur en ontlasting (en vacht en energie). Je zou gewoon eens een pakje Smuldier in de supermarkt kunnen halen, of bij de dierenspeciaalzaak een kvv uitzoeken om te kijken hoe het bevalt. In het Kvv-overzicht kun je kijken welke merken je aanspreken en in het verkooppuntenoverzicht kun je kijken of er goede merken in de buurt verkocht worden.

Je kunt ervoor kiezen om het eerst een paar dagen in de week te voeren. Of een paar weken 100% kvv. Je merkt dan goed wat beter bevalt voor jezelf en voor de hond. Bij overgang naar kvv zal de ontlasting de eerste paar dagen wat slechter kunnen zijn, dat is normaal.

Succes!