Dat is een heel mooi menu. Ik

Home Forums Rauwe vleesvoeding (kvv) Kvv voor de hond Pup en KVV Dat is een heel mooi menu. Ik

#83343

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Dat is een heel mooi menu. Ik zal je vragen langsgaan:

1. Groenten. Of dit nodig is, daarover verschillende de meningen, zoals je kunt lezen in het artikel Groente. Ikzelf ben van mening dat het wel goed is om groenten toe te voegen aan het menu, om de vitaminen en mineralen, maar zeker ook de vezels.

2. Rijst is dus niet nodig, het bestaat voornamelijk uit zetmeel (koolhydraten) en een klein beetje eiwit. Een klein beetje rijst kan voor de meeste honden geen kwaad, maar het voegt niets toe aan het menu. Als je graag koekjes bakt voor de hond is rijstmeel wel een betere keuze dan gewoon bloem of meel. Kokosmeel bevat bijna geen koolhydraten en is ook een goed alternatief om mee te bakken, maar wel iets duurder. Maar als je hond net zo graag gedroogde vleesjes eet als beloning, kun je het daar ook bij laten.

Eitjes zijn natuurlijk hartstikke goed en je kunt als je wilt ook los een stuk pens voeren. Bijvoorbeeld als maaltijd 1 of 2 keer per week.

Groeipijn kan op zowel brokken als rauwe vleesvoeding voorkomen, dat heeft voornamelijk te maken met het calciumgehalte. Het eiwitgehalte werd vroeger ook als factor gezien, maar dit is inmiddels achterhaald. Meer hierover kun je lezen in het artikel over
http://www.voerwijzer.com/calcium-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen“>calcium in puppyvoer. Barfmenu heeft een paar varianten die voor een pup eigenlijk teveel calcium bevat. Je kunt deze varianten vermijden, of je kunt het compenseren met pens. Dus bijvoorbeeld na een maaltijd Barfmenu Lam, een maaltijd pens voeren.