Dat is interessant om te

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Orijen of Acana? Dat is interessant om te

#83873
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Dat is interessant om te lezen. Het komt vaker voor, dat rauwe vleesvoeding gewoon niet goed gaat. Soms gaat het alleen goed als het af en toe gegeven wordt, bijvoorbeeld 1 keer in de week 1 maaltijd. Fijn dat je nu wel voer gevonden hebt wat goed gaat.

Ik ben wel benieuwd waarom DLG Passion wel goed gaat, en Purizon en Acana Grasslands niet. Wat anders is aan Purizon is vooral het hoge eiwit gehalte en aan beide brokken de koolhydraatbron. Maar goed, misschien dat je erachter komt door het proberen van andere brokken.

Acana Lamb & Okanagan Apple is graanvrij, en lijkt me een goede om te proberen. Als het de peulvruchten zijn in Acana waar je hond niet goed op reageert, dan zal het niet bevallen.
Acana Pacifica is ook prima. Het bevat wel wat meer zout (0,6% natrium), omdat dat in vis in grotere hoeveelheden zit dan in vlees. Je kunt het zoutgehalte opzoeken door op de website van de fabrikant naar het sodium-gehalte te kijken. Sodium is de Engelse term voor natrium.

Volgens mij zit er in geen variant van Acana glucosamine en chondroitine toegevoegd. Het zit al in de ingredienten, en ze hebben laten analyseren hoeveel er in het voer zit. In Acana Pacifica zit minimaal 700 mg/k glucosamine en 900 mg/kg chondroitinesulfaat.

Acana Wild Pairie bevat 0,3% natrium, wat een gematigder hoeveelheid is. Het is niet zo geschikt voor honden die snel een allergie ontwikkelen, maar ik heb niet het idee dat bij jouw hond allergieën een probleem zijn, denkt je wel?

Renske Masterclass gaat helaas uit het assortiment, omdat ze nu de Renske Premium-brokken hebben. Misschien dat daar een variant bij zit die je aanspreekt.

Kun je hiermee verder? Ik ben erg benieuwd welke brokken wel en niet goed gaan!