De fabrikant emailde mij met

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Renske Adult verse eend voor de kat De fabrikant emailde mij met

#84028
Voerwijzer Meike
Bijdrager

De fabrikant emailde mij met de vraag om mijn uitspraken over deze brok wat verder uit te leggen. Misschien interessant voor jullie om mijn uitleg ook te lezen:

 

Ik ben van mening dat eiwitten erg belangrijk zijn voor katten, en dat 30% misschien voor veel katten genoeg is, maar niet optimaal. Zeker niet als ze tijdelijk of permanent iets meer nodig hebben door bijvoorbeeld een slechte weerstand of kwetsuur.

Een goed artikel hierover vind ik deze

http://www.voerwijzer.com/carnivore-connection-nutrition-cats

En in dit artikel leg ik uit wanneer een brok volgens mijn visie goed is:

http://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-6-stappen

Wat betreft de balans tussen vitamine A en D wordt voor mensen aangeraden om maximaal 8x zoveel vitamine A als D binnen te krijgen, omdat vitamine A en D antagonisten zijn. Voor honden en katten wordt vaak een ratio van 1:10 aangehouden. In een onderzoek onder honden, bleek dat bijna alle honden een vitamine D-status hadden die lager is dan optimaal. Om die reden denk ik dat het beter is als de ratio vitamine D:A zeker niet hoger moet zijn dan 1:10.

Bron onderzoek:

Bron: Sharp, Claire R., Kim A. Selting, and Randy Ringold. "The effect of diet on serum 25-hydroxyvitamin D concentrations in dogs." BMC research notes 8.1 (2015): 442.

Wat me nog opvalt aan de brok is dat er lijnzaad inzit en geen dierlijke bron van Omega 3-vetzuren. Waarom is dit? En hebben jullie ook de hoeveelheid EPA en DHA geanalyseerd?