De overgang naar kvv plus

#83497

Voerwijzer Meike
Bijdrager

De overgang naar kvv plus geperste brok
De hond die nu alleen kvv krijgt, kun je makkelijk overschakelen door de avondmaaltijd gewoon te vervangen met brok. Je hebt wel kans op wat slechtere ontlasting in het begin.
De hond die 3x per dag Caeocroc krijgt, zou je kunnen laten wennen aan twee maaltijden per dag door één van de maaltijden te vervangen door wat yoghurt of gekookte groenten en dit steeds kleiner te maken. Zo verdwijnt de maaltijd langzaam. Voor de meeste honden gaat het prima als je gewoon de brokmaaltijden vervangt door kvv. Je kunt eerst een paar dagen alleen kvv geven om daarna de geperste brok te introduceren op dezelfde manier als bij de andere hond.

De beste verhoudingen
Het makkelijkst is inderdaad om 50% brok en 50% kvv te geven, als je twee maaltijden per dag voert. Je zou ook 25% brok kunnen geven, door om de dag één brokmaaltijd te geven. Het is aan jezelf om te kijken wat je het meest praktisch vindt en wat goed bevalt bij de honden.

De beste geperste brok
Qua samenstelling vind ik Black Angus Junior (ook prima voor volwassen honden), Terra Pura Paard en Biofood Small Breed (alhoewel de brokjes wel klein zijn) goede. De Black Angus wel in afwisseling van andere merken, omdat er veel kruiden inzitten. Biofood Small Breed bevat genoeg eiwit en vet. Maar Markus Muhle is ook prima. Je kunt het aanvullen met wat vet eventueel, maar je compenseert het ook mooi met deels kvv voeren.

Pensdag
Ja, een pensdag houden kan heel goed.