Een goede puppenbrok is te

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? welke brok voor pup 8 -9 weken? Een goede puppenbrok is te

#82759

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Een goede puppenbrok is te vinden bij de merken Acana, Orijen en Wolfsblut. Orijen puppy bevat veel eiwit, voor sommige honden teveel, maar in principe is het wel een goede brok. Acana heeft een speciale puppybrok, ik geloof dat die niet graanvrij is, maar Acana grasslands vind io niet geschikt door het hoge calciumgehalte. In Nederland (eigenlijk in heel Europa) mag deze officieel niet verkocht worden als puppybrok door het calciumgehalte. Wolfsblut heeft een graanvrije puppybrok, Grey Peak Puppy.

Gaat het om een pup van een groot ras? Let dan extra op het calciumgehalte en aantal kcal per gk, beiden moeten niet te hoog zijn. Er is een goed engelstalige artikel over geschreven, als het inderdaad om een root ras gaat, zoek ik die voor je op.

Wil je ook rauwe voeding overwegen? Dit is over het algemeen de beste keuze, zeker ook voor een pup. In rauwe vleesvoeding zitten gezonde enzymen die goed zijn voor de vertering, gezonde bacteriën die belangrijk zijn voor een goede darmflora (wat weer cruciaal is voor een goede weerstand) en de eiwitten zijn nog rauw, waardoor er veel minder snel voedingsallergie ontstaat. Als je hier meer over wilt weten, lees dan eens dit artikel http://www.voerwijzer.com/artikelen/vers-vlees