Een recept voor bone broth…

#83767
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Een recept voor bone broth… het belangrijkst is dat je botten in een pan koud water op het vuur zet en dat uren laat koken. De rest is bijzaak. Hoe meer botten hoe meer gezonde stoffen er in de bouillon komen. Je kunt er kruiden en groentes (geen ui of prei) in doen voor nog meer gezonde stoffen. En een klein beetje appelazijn erin schijnt te helpen om de mineralen uit de botten te trekken, maar ik heb gehoord dat het zonder ook prima gaat. Gezonde kruiden zijn bijvoorbeeld thijm, kurkuma, selderij, peterselie. Een beetje zeezout of himalayazout is ook prima.

Het merk probiotica met soil based organisms is Prescript Assist. Hier een interessant artikeltje erover: http://drcarolyndean.com/2011/07/prescript-assist-for-dogs-cats-squirrels/

Is het een idee om 1 van de voedingen te veranderen na zes weken, om het risico te verkleinen dat er een allergische reactie ontstaat op die voeding? 

Biergist is naar mijn weten niet slecht. Het heeft een slechte naam, omdat het candida zou voeden. Ik heb er veel over gelezen, maar het is niet duidelijk of dit echt zo is. Veel experts zeggen ook dat candida zich alleen voedt met suiker en niet met dode gisten. Als je hond duidelijk last heeft van candida, zou je het voor de zekerheid kunnen vermijden. Je kunt het sowieso even in de gaten houden, of een brok met biergist problemen geeft. Maar mijn ervaring is dat dit meestal (of altijd) geen problemen geeft.