geperste brok met hoogwaardige eiwitten

#82513
Voerwijzer Meike
Bijdrager

In het overzicht van Voerwijzer staan nog niet zoveel geperste brokken, maar op de oude website staan de meesten (en sowieso de besten) wel: http://brokkenvergelijken.wordpress.com/

Als je enkel hoogwaardige eiwitten wilt, kun je erop letten dat er geen plantaardige eiwitten inzitten. In Kjens zitten plantaardige bijproducten, waar plantaardige eiwitbronnen bij kunnen zitten, dat is niet duidelijk. Nu is bevat graan ook eiwit, en zou je in dat opzicht het beste voor aardappel als zetmeelbron kunnen kiezen, de enige geperste brok die daaraan voldoet is Luposan Sport Sensitive. Maar mijn eigen ervaring is niet zo goed, qua ontlasting en ik heb daar meer slechte ervaringen over gehoord. Er is ook een Light versie, maar daar zit minder vlees in en de Sport versie is goed geschikt voor gewone honden. Je zou het kunnen proberen, bij Zooplus te bestellen.

De meest hoogwaardige eiwit is natuurlijk eiwit dat zo min mogelijk bewerkt is, dus rauw vlees. Ik weet niet of dat een optie voor je is, maar je zou je er eens in kunnen verdiepen. Op deze site onder het kopje Vers Vlees vind je alle informatie erover. Het hoeft niet duurder te zijn dan brok (afhankelijk van welk merk je kiest).

Ik weet niet wat voor hartafwijking je galgo heeft, maar volgens mij is Taurine goed voor het hart. In sommige brokken wordt dit toegevoegd, maar in de meeste brokken niet. Het zit in veel vleesproducten, maar door verhitting gaat het in brokken normaal gesproken verloren. Je zou af en toe rauwe runderhart kunnen bijvoeren, in de meeste supermarkten te koop (Smuldier of Rodi)

Succes, ik hoor graag hoe het gaat!