gezondheid en voeding

Home Forums Brokken Overige anaalklieren gezondheid en voeding

#82436

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Het klopt dat anaalklieren door de juiste voeding vanzelf worden uitgedrukt. De juiste voeding is in dit geval een rauwe vleesvoeding met gemalen bot als calciumbron, waarbij de hoeveelheid bot hoog genoeg is voor de hond om de anaalklieren uit te drukken. Bot maakt de ontlasting namelijk harder, waardoor de anaalklieren vanzelf uitgedrukt worden.

Ook bij darmklachten helpt het vaak om rauwe vleesvoeding te geven. Energique (een merk van rauwe vleesvoeding) heeft onderzoek gedaan onder 200 honden met huid- en/of darmklachten geloof ik, waarbij 80% van de huidklachten en 100% van de darmklachten waren opgelost door het geven van rauwe vleesvoeding. Welk merk het beste is verschilt per hond, maar bij een hond met gevoelige darmen zou ik voor een merk zonder graan kiezen. In het kvv-overzicht vind je alle merken: http://voerwijzer.com/kvv-vergelijken en in het menu onder 'vers vlees' kun je alle belangrijkste informatie over het voeren en de voordelen van rauwe vleesvoeding vinden.

Maar de lpc-klachten klinken nog veel ernstiger… Ik ken het niet en ik vrees dat goede voeding daar geen of weinig invloed op heeft na de groeiperiode van de hond. Op Barfplaats.nl heb ik wel een topic gevonden die misschien interessant voor je is, daarin schrijft iemand het volgende:

"Luna heeft ook LPC. Aan haar rechterpoot is ze geopereerd in Oktober 2008 en nam ik een zak Hills JD mee. In Januari ben ik begonnen met KVV Bibi en in Maart met Barf. In Julli ben ik weer overgegaan op KVV ivm te vaak maagzuur met Barf. In Oktober werd gezegd dat haar linkerpoot ook geopereerd moest worden. Ik gaf dus in Januari visolie capsules, duivelsklauw en Glucosamine Chondroitine en MSM tabletten als extra erbij. Luna heeft nu zo goed als nooit last van haar LPC en ze doet alles. Rennen, rollen over het gras met Diezl in haar nek, in en uit de auto springen, echt alles wat ze hadden afgeraden. Ik denk dat Barf/Kvv met aan vullende supplementen juist heel goed zijn voor MIJN hond. Al moet ik zeggen dat ze nu al weken geen supplementen heeft gehad. Ik ben totaal niet anti-brok. Ik denk echt dat het hond afhankelijk is wat goed is voor die hond. Gaat het met jouw hond niet goed op Barf dan denk ik persoonlijk wat heb je te verliezen om Hills te proberen. Zie je geen verandering met Hills dan geef je natuurlijk weer Barf. Probeer uit waar jouw hond het beste op reageert." Link naar het topic: http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,60594.0.html

Heel veel sterkte, ik hoop dat je wat aan de adviezen hebt. Dit forum is meer een vraag-en-antwoord-plek van deze website, waar ik persoonlijk advies geef. Als je ook reacties van anderen wilt, zou je een bericht kunnen plaatsen op een hondenforum zoals http://www.hondenpage.com, daar ben ik ook actief en zal zeker meelezen met de adviezen. Graag hoor ik van je als je nog vragen hebt of als het beter of slechter gaat op andere voeding.