Graanvrij is vaak een betete

#82756

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Graanvrij is vaak een betete keus dan een brok met graan, omdat er minder kans is op een allergische reactir op aardappel (of een andere zetmeelbron zoals tapioca) dan op graan. Het belangrijkste in dit geval is om een koolhydraatbron te kiezen die het lichaam nog niet eerder heeft binnengehad. Als bijvoorbeeld in brok 1 rijst en mais zat en in brok 2 tarwe en mais, vermijd dan mais, rijst én tarwe. Andere koolhydraatbronnen die vaak gebruikt worden zijn haver, gerst, sorghum, aardappel en bataat (zoete aardappel).

Daarnaast dus ook een onbekend diersoort kiezen. Vis kun je als 1 diersoort beschouwen. Brokken die gebruikt kunnen worden zijn:

– Orijen 6 fish (diersoort: vis, koolhydraatbron: aardappel en bataat)

– Wolfsblut Wild Pacific (diersoort: via, koolhydraatbron: aardappelen

– Wolfsblut Range lamb (diersoort: lam (schaap), koolhydraatbron: rijst

– Wolfsblut Wide Plain (diersoort: paard, koolhydraatbron: bataat en aardappel)

– Acana Duck & Bartlett Pear (diersoort: eend, koolhydraatbron: haver en bataat)

(kijk zelf even goed naar de diersoorten en koolhydraatbronnen, want ik weet niet welke je allemaal wilt/moet vermijden)

Dehydrated raw zou een optie zijn, is wel vrij duur. De merken zijn K9 Natural en Ziwi peak. K9 Natural heeft een variant met lam als enige diersoort (bevat ook ei, zou ik ook als diersoort meetellen, heeft eigen eiwitstructuur) en Ziwi Peak heeft een variant met alleen hert als diersoort. Beiden bevatten ze GEEN koolhydraatbron.