Groeipijn bij een pup wordt

Home Forums Rauwe vleesvoeding (kvv) Kvv voor de hond kvv en voedingssupplementen Groeipijn bij een pup wordt

#83624

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Groeipijn bij een pup wordt meestal veroorzaakt door teveel calcium en/of teveel calorieën (overgewicht). Zie ook het artikel Calcium in puppybrokken voor grote rassen. Het kan in theorie ook ontstaan door teveel vitamine D of te weinig vitamine A, omdat deze voedingsstoffen in relatie staan met elkaar en calcium.

Als ik jou was zou ik eerst andere voeding proberen. Kies een voeding waar niet teveel calcium en zit, en misschien eens eentje zonder toegevoegde vitaminen en mineralen, zodat er alleen natuurlijke hoeveelheden en verhoudingen inzitten. Zorg ervoor dat je ook vette vis voert, of visolie en zorg er ook voor dat je niet teveel voert. Liever een beetje schraal dan een beetje overgewicht. Kijk dan na een paar weken of het beter gaat, zodat je conclusies kan trekken wat betreft de rol van de voeding in het probleem.

Je zou eventueel glucosamine, chondroitine en msm kunnen supplementeren als andere voeding geen optie is of geen verbetering geeft. Ik heb geen onderzoeken gezien die de werkzaamheid aantonen, maar dit wordt vaak geadviseerd.