Happy Dog

#82669

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Ik kan wel even kort wat over de brokken zeggen.

 

Happy Dog (fit&Well) Adult Medium

Samenstelling: Mais, gevogeltevleesmeel, rijstemeel, kaantjes, lamsvleesmeel, vismeel, gevogeltevet, rundervet, hemoglobine (gedr), leverhydrolisaat, bietenmelassesnip-pers, zonnebloemolie (0,75%), appeldroesem (gedr.) (0,7%), eipoeder, natriumchloride, gist (gedr.), kaliumchloride, raapzaadolie (0,25%), gerst (gefermenteerd) (0,2%), zeealgen (gedroogd) (0,15%), lijnzaad (0,15%), artisjokken, paardenbloem, gember, berkenbladeren, brandnetel, salie, koriander, rozemarijn, tijm, zoethoutwortel, mosselvlees (gedr.) (0,01%), kamille, moerasspirea, daslook.

(kruiden totaal: 0,14%)

Ruwe proteïne 24%
Ruw vet 12%
Ruwe vezels 2,5%
Ruw as 7%
Koolhydraten (NfE) 46,5%

Ziet er best prima uit. Wat ik er goed aan vind is:

– er zitten vooral dierlijke eiwitten in, in ieder geval geen geisoleerde plantaardige eiwitten zoals je vaak ziet

– er zit bijna alleen dierlijk vet in

Aan het koolhydraatpercentage te zien bestaat de brok voor de helft uit granen (mais bevat ongeveer 80% koolhydraat). Ik zou liever minder zien, maar dit is vrij normaal voor een gemiddelde brok. Er zit ook vrij weinig vet in vind ik, vet is een belangrijk onderdeel van de voeding en ik zou minimaal 15% vet willen voeren. Verder zitten er nog wat bijzondere ingredienten in, waarvan ik een gedeelte goed kan plaatsen en de meerwaarde van zie, maar van sommige ingredienten weet ik niet waarom het erin zit (berkenblad bijvoorbeeld). Er zitten ook gluten in, alhoewel erg weinig, omdat in gerst gluten zitten. De gerst is gefermenteerd, dat is wel positief want de antinutrienten die in granen zitten verminderen door dat proces. Helaas is het daarna wel verhit, dus de goede bacterien zitten er niet meer in, die door fermentatie ontstaan.

Ik heb ook nog even snel de andere lijnen van Happy Dog bekeken, maar daar wordt ik minder happy van. Deze lijn lijkt me het beste.