Het is lastig te voorspellen

#83518
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Het is lastig te voorspellen op welke brok je pup goed gaat reageren. Cavom Puppy natuurlijk, maar inderdaad ben ik niet zo enthousiast over Cavom. Er zitten veel granen in en de precieze samenstelling is onbekend. De reactie op Canex is wel erg heftig zeg, dat zegt wel dat je pup gevoelig is voor bepaalde voeding. Wat het dan precies is weet ik niet.

Wat echt lekker is, ja dan kom je wel bij vers of natvoer terecht. Is natvoer ook geen optie, zoals blikvoer of vleesworsten? Je kunt het prima combineren met brok. Zelf koken is ook een hele goede optie, en kennelijk vind ie dat ook heerlijk, maar dat zal ook geen realistische optie voor je zijn he?

Qua brok is het lastig te zeggen, omdat iedere hond zijn eigen smaak heeft. Over het algemeen zijn geperste brokken minder lekker, omdat daar niet zo’n lekker laagje met vet en smaakstoffen omheen zitten.

Mijn favoriete merken zijn Acana en Orijen, die hebben een hele pure samenstelling. Die zou je kunnen proberen. Heel voorzichtig, eerst combineren met milde voeding die wel goed gaat, zoals natvoer of zelf gekookte voeding. Als je liever geperst voert, vind ik Markus Muhle Black Angus Junior een mooi van samenstelling. Verder kun je in de brokkenvergelijker kijken welke brokken goed beoordeeld zijn, sommigen zijn ook geschikt voor pups en sommige merken hebben aparte puppybrokken.

Succes!