Het lijkt me niet de beste

#83810
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Het lijkt me niet de beste oplossing om slechte kwaliteit brokken te geven omdat de overstap, of de nieuwe brokken, niet goed gaan.

Wat me de beste oplossing lijkt, is eerst even overgaan op natvoer. Bijvoorbeeld vleesworsten of goede kwaliteit blikvoer, of rauwe vleesvoeding. Dit is veel makkelijker te verteren en veel milder voor het verteringsstelsel, en gezonder qua ingrediënten en bereidingswijze. Als het na een paar weken goed gaat, kun je voorzichtig proberen weer brok erbij te geven als je dat graag wilt.

Je kunt inderdaad een kleine zak van de oude brokken kopen en nogmaals langzaam proberen over te stappen. Als je perse brokken wilt blijven geven, zou ik ook zeker overwegen om een andere brok dan Fokker te proberen. Fokker is ook niet echt een topmerk en het is zeker een mogelijkheid dat deze brok gewoon niet geschikt is voor jouw hond.

Je kunt de overstap makkelijker maken door probiotica te geven en eventueel bone broth. Probiotica kan in de vorm van pillen, maar kan ook in de vorm van rauwe vuile pens. In de supermarkt kun je bijvoorbeeld Smuldier Pens Compleet kopen, of Smuldier Pens Enkelvoudig, en een paar dagen alleen dit geven. Daarna langzaam over naar andere voeding.