Hoi Agaath,

#83786
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Hoi Agaath,

Je bent in ieder geval op de goede weg! Wat goed dat je je ook in kvv aan het verdiepen bent. Het is niet nodig om de beste kvv te voeren, ook een ‘gemiddelde’ kvv is voor de meeste honden prima en meestal bevalt dat beter dan brokken. Het lijkt me als eerste inderdaad een prioriteit om je teefje weer aan het eten te krijgen. Je kunt in ieder geval proberen of ze kvv graag eet. Dat is eiwitrijk, wat belangrijk is nu. Let er wel op dat er minimaal 0,5% calcium inzit (liever meer) en niet meer fosfor dan calcium. De meeste kvv’s voldoen hieraan, maar er zijn uitzonderingen. 

Welke kvv dan? Zal je volgende vraag zijn. Dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je teefje gaat eten, dus je kunt bijvoorbeeld een kvv met pens en zonder bijzondere smaken (zoals wild of geit) proberen. In de supermarkt heb je Smuldier, dat is goedkoop en makkelijk verkrijgbaar, maar niet de beste kwaliteit. Heb je al bij de verkooppunten gekeken of er in de buurt wat verkrijgbaar is? Verkooppunten verkopen bijna altijd merken van betere kwaliteit en vaak hebben ze zich ook verdiept in voeding. In tegenstelling tot veel normale dierenspeciaalzaken (die volgens mij de meeste ‘kennis’ opdoen via de vertegenwoordigers die de winkel bezoeken om hun voer te slijten). Ik zelf zou liever kip vermijden voor een zwangere teef en straks ook voor pups, ook al is het een ‘makkelijke’ smaak. Kip lijkt toch wel het gevaarlijkste dier om rauw te eten/voeren, en dan bedoel ik kip uit de bio-industrie. Lam is wat betreft bacterien een veiligere smaak, maar als het lukt is het mooi als je ook andere smaken kunt voeren.

Als je graag brok erbij wilt voeren, dan is Acana Adult prima. Acana Puppy & Junior zou nog beter zijn, die kun je eventueel ook aan je pups voeren straks, maar deze is wel ietsje duurder. Qua prijs/kwaliteit heb je dan wel een hele goede te pakken. 

Tafelrestjes lust ze wel graag? Die mag je best voeren, zolang het gezonde tafelrestjes zijn. Die zijn ook voor een hond gezond. Gezonde tafelrestjes vind ik groenten (geen prei en ui) en vlees (zonder het bot) en ei. Misschien een goede manier om haar aan het eten te krijgen.

Succes en ik hoor graag hoe het gaat straks!