Hoi Astrid,

#83670

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Hoi Astrid,

Goed bezig! Ik zal je vragen beantwoorden.

Combinatie droogvoer – barf/nrv

Dit is niet aan te bevelen. Jammer he! Maar om (zeker ongemalen) botten goed te kunnen verteren, is het nodig dat het maagzuur erg zuur is. Brokken schijnen het maagzuur wat basischer te maken, doordat daar veel plantaardige ingredienten inzitten (koolhydraten). Het zal vast bij veel honden prima gaan, maar het risico op problemen is iets groter. Zou het een optie zijn om Barf/nrv te combineren met kvv (gemalen rauwe vleesvoeding) of natvoer? Kvv is ook heel simpel en een prima basis om af en toe wat vleesbotten bij te geven.

Welk droogvoer hond

Als je toch kiest voor droogvoer, zijn de merken die je zelf al hebt uitgezocht prima. Afwisselen raad ik inderdaad aan, gewoon als de zak leeg is de volgende zak een andere voeding. Sommige honden zijn heel gevoelig voor de overgang, en dan zou je ervoor kunnen kiezen de overgang na een paar zakken te doen. Maar zeker als je ook rauwe vleesvoeding of blikvoeding voert, zal de overgang waarschijnlijk geen probleem zijn. Je kunt verschillende merken en/of verschillende varianten proberen en daarbij ook kijken naar welke het beste bevalt (ontlasting, vacht e.d.) Yarrah en Bosch bevatten veel koolhydraten en weinig vlees, maar van alle biologische brokken die ik ken zou ik Yarrah graanvrij het meest aanraden. Orijen en Acana bevatten ook geen vlees uit de bio-industrie en sommige varianten van Wolfsblut ook niet. Mijn mening over Happy Dog kun je in dit topic lezen: http://www.voerwijzer.com/forum/ik-mis-de-hondenvoeders-happy-dog-en-hills

Welk droogvoer katten

Voor katten is het nog belangrijk dan bij honden om voeding op basis van vlees (vocht, eiwit en vet) te eten met zo min mogelijk koolhydraten. Ik zou je dus adviseren om zeker ook voor de katten te overwegen om in ieder geval deels vleesvoeding te geven. Als rauwe vleesvoeding geen optie is, dan is blikvoer ook prima. Qua brokken zijn ook voor de katten Orijen en Acana prima merken. Happy Cat zou ik niet aanraden, omdat het net als de varianten voor honden weinig vlees en veel koolhydraten bevat. Had je het overzicht van kattenbrokken al gezien?

Ik ben benieuwd of je hier wat mee kan, wat je uiteindelijk gaat doen en of het bevalt!