Hoi Gerard,   De

#82431

Voerwijzer Meike
Bijdrager
Hoi Gerard,
 
De hoeveelheid is natuurlijk altijd afhankelijk van de vodselbehoefte van je hond. Dus wordt je pup te dik of te dun, dan kun je het aanpassen. 'Op het oog voeren', wordt dat genoemd.

Ik wil je aanraden om in ieder geval eens per week ook rauw vlees te voeren, in de meeste dierenspeciaalzaken kun je rauwe vleesvoedingen voor de hond kopen. Hiermee verklein je het risico op het ontstaan van voedselallergie, houdt je het immuunsysteem beter op peil en… lees maar eens dit artikel: http://www.voerwijzer.com/artikelen/vers-vlees . En voor een groot ras, waarbij de ontwikkeling van het bot erg belangrijk is (ook met betrekking tot groeipijnen), is het voeren van een natuurlijke calciumbron een aanrader. Daar kun je meer over lezen in dit artikel: http://www.voerwijzer.com/artikelen/wat-een-goede-kvv

 
Ik herken altijd heel snel of de jeuk veroorzaakt wordt door vlooien, doordat er dan allemaal zwarte stipjes (vlooienpoepjes) in de staartaanzet zit. Het kan ook een andere oorzaak hebben, zoals omgevingsallergie of voedselallergie, maar ik weet niet of dat bij zo'n jonge pup al ontstaan kan zijn.

Sterkte vannacht! Lijkt me best zwaar, een pup opvoeden en zindelijk maken. Daarom heb ik gekozen voor een herplaatsertje waarbij dat al gebeurd was! Een klein rasloos hondje. Een fotootje van haar: