Hoi Gerard, Als de jeuk van

#82433

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Hoi Gerard,

Als de jeuk van de vlooien komt, en je doodt de vlooien met een pipetje (vergeet ook niet de omgeving te behandelen met omgevingsspray), dan is nog niet meteen de jeuk weg. Die vlooien hebben al gebeten en dat blijft nog een tijdje jeuken. Dus misschien nog wat geduld wat dat betreft. Lijkt me erg onrustig voor jullie 's nachts!

Enorm stinkende ontlasting en eigen stront opeten, klinkt niet als een optimale voeding… Er zijn diverse visies hierop, maar het zou kunnen dat hij het doet omdat hij een tekort ergens van heeft of doordat het lichaam te alkalisch is en poep eten verzurend is. (zuur/base-balans) De waarheid weet ik niet, maar het zou heel goed aan de voeding kunnen liggen. Lees je eens goed in over vers voeren, over het algemeen zijn hier het minste klachten wat betreft stank en ook eigen-poep-eten schijnt hierdoor opgelost te kunnen worden.

Dierenwinkels weten helaas vaak niet zoveel over goede hondenvoeding, vaak geloven ze wat de  vertegenwoordigers van de hondenvoeding hen vertellen. Vandaar deze site :) Hopelijk heeft de dierenwinkel wat vleesvoeding liggen, vraag dan om een merk met gemalen bot als calciumbron. (op Voerwijzer is ook te vinden welke merken dat hebben). Qua vertering kun je het beste de vleesvoeding apart geven van de brokken. (voerwijzer.com/artikelen/veel-gestelde-vragen-kvv)

Succes, en ik hoor het graag als er ontwikkelingen zijn!