Hoi. Ik zit dit onderwerp met

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Geloofwaardigheid Hoi. Ik zit dit onderwerp met

#83025

Hoi. Ik zit dit onderwerp met veel belangstelling te lezen. Met name het onderdeel hoe artsen, in dit geval dierenartsen, omgaan met voeding en merken. Op het gebied van hondenvoeding moet ik zelf nog heel veel leren. Op het gebied van ‘humane’ voeding ben ik inmiddels zeer goed geschoold. Ik kan me zeer goed vinden in de uitleg van Meike. Het is vooral wat de dierenarts in kwestie geleerd heeft en nog veel belangrijker, niet geleerd heeft. Het advies van de dierenarts sluit direct aan bij de kennis die hij of zij voorhanden heeft.

Het ‘probleem’ zit hem nu juist in de denkfouten die WIJ maken. Wij gaan ervan uit dat de dierenarts er verstand van heeft. Tot op zekere hoogte is dat waar, maar een dierenarts is niet direct geschoold in voeding.

Vergelijk het met huisartsen. Wij denken vaak dat een huisarts verstand van voeding heeft, maar dat onderdeel beslaat ongeveer 1 of 2 dagen van het totale studietraject van de huisarts. Een dietist is in dat geval vele malen beter geschoold. Vraag deze dietist echt niet al te veel over sportvoeding-  en supplementen, want daar is deze weer niet in geschoold. De adviezen zullen dan ook niet mooi aansluiten bij je vragen.

Graag wil ik je nog een dierenarts aanbieden die goed geschoold is op het gebied van voeding en aanverwanten. Dat is Anneke Schellingerhout. Zij zit meer in de holistische hoek. En het mooiste van alles ………… Anneke heeft me verwezen naar DEZE SITE omdat hier erg veel kennis te vinden is op het gebied van voeding voor honden. Een dierenarts heeft een bepaalde basiskennis welke in de studie aan bod komt. Deze basiskennis mag je absoluut niet verwarren met ‘verstand van voeding’. Dat is een vak apart. 

Terug naar de huisarts. De gemiddelde huisarts zal bevestigen dat 200 gram verse groenten per dag gezond zijn en deel uit zouden moeten maken van je totale voeding. Vraag een huisarts echter niet welke vitaminen- en mineralen in die groenten zitten en wat de werking is van al die vitaminen in ons lichaam. En een huisarts kan al zeker niet beoordelen of de blikgroenten van HAK beter zijn dan die van de Lidl. Hoop dat je zo een beetje kunt inschatten waar wij als mensen vaak denkfouten maken. ( doe ik zelf ook nog elke dag, wees gerust ). 

Taurine kun je trouwens ook vinden in Red Bull, maar dit geheel terzijde. Greetz Leonneke