Hoi Irma,

#83771
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Hoi Irma,

Leuk dat je bone broth gaat maken. Eerst wat botten verzamelen he! Hier worden alle botten bewaard als er bijvoorbeeld kippenpoten gegeten worden. Na een tijdje heb ik een mooie verzameling in de vriezer en dan komt de pan tevoorschijn.

Ja Prescript Assist is in Nederland te bestellen, ik heb het zelf ook zonder problemen thuis bezorgd gekregen.

Het is inderdaad heel moeilijk een brok te vinden zonder rare toevoegingen. Alleen Orijen, Acana en Alpha Spirit gebruiken weinig toevoegingen, maar wel weer peulvruchten. Ik zou me nu eerst niet zoveel zorgen maken om bijvoorbeeld lijnzaad, canola-olie of natriumseleniet, omdat ik de kans klein acht dat dat grote problemen geeft. Het is natuurlijk super als je een geschikte brok kan vinden die dat allemaal niet bevat, maar het is wel erg lastig deze te vinden denk ik. Mede daarom vind ik zelf natvoer altijd fijner, met als groot voordeel extra dat het geen zetmeel hoeft te bevatten. Als de darmflora niet in orde is, kan zetmeel vervelende gevolgen hebben, omdat vervelende bacterien zich ook voeden met onverteerde stukjes zetmeel.

Ik zou zowel de brok als de natvoeding afwisselen. Het gaat erom dat het immuunsysteem niet meer dan 6 weken lang dezelfde eiwit tegenkomt en dan een allergie ertegen gaat opbouwen. 

Een goede visbrok, eens even kijken in het hondenbrokken-overzicht.

Orijen, Acana en Alpha Spirit hebben dus een 100% visbrok zonder rare toevoegingen, maar ik weet niet of peulvruchte wel goed zullen gaan.

Earthborn Holistic Coastal Catch zou geschikt kunnen zijn voor allebei. Een mooie hoeveelheid dierlijk eiwit, niet teveel calcium.