Hoi Irma,

#83765
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Hoi Irma,

Ik denk ook als eerste aan natvoer. Ik zou eerst wat andere merken natvoer proberen om te kijken of daar de oplossing in te vinden is. Heb je al brokken geprobeerd? Ging dat wel goed?

Qua natvoer zou ik eens kijken naar bijvoorbeeld een merk zonder zetmeelbron (graan, aardappel, erwten), een merk zonder premix of een merk met een nieuw diersoort om te kijken of een van die factoren verbetering geeft. Ik denk dat Carnivoer2go wel een optie zou zijn en dan bijvoorbeeld de eendmix. Daar zit geen premix in, geen zetmeel en eend is geen standaard diersoort (ik weet niet wat je gevoerd hebt natuurlijk).

Qua brok zijn er ook zoveel factoren die problemen zouden kunnen geven en per hond verschillen. Als geperst niet goed gaat, kun je inderdaad geextrudeerd, geexpandeerd en semi-moist proberen. Je kunt kijken of veel/weinig eiwit verschil maakt of veel/weinig koolhydraten, of veel/weinig vet. En ook de zetmeelbron kan verschil uitmaken. Ik zou toch eerst inzitten op rijst of haver en niet op peulvruchten. Ik heb te weinig ervaringen gehoord over darmproblemen en brokken met peulvruchten om te kunnen zeggen dat dat een goede oplossing is. Dus bijvoorbeeld Acana Adult (als kip geen probleem is), Power of Nature – Country Chicken, of Renske Premium Eend en Kalkoen. Ik heb veel goede ervaringen gehoord met Orijen 6fish, maar dat was voor de veranderingen.

Je kunt bone broth maken en dagelijks bij de brokken geven, en probiotica (supplement of bijvoorbeeld melkkefir).

Heel veel succes en ik hoor graag hoe het straks gaat en wat wel en niet hielp.