Hoi Meike,

#83253

arend
Sleutelbeheerder

Hoi Meike,

Bedankt voor je reactie! Ik heb allerlei soorten kvv geprobeerd en nog in huis. Lotgering, Kivo, Smuldier,  Rodi, Haaksbarf, Naturis, Carni, Alaska, Chaweca, Degomeat en dan ook de verschillende smaken..

Brokken heb ik geprobeerd Canagan, jarco, Profine, proefzakjes Royal Canin, Proplan actief, Proplan large breed atletic, Nutro choice van een vriendin haar hond, Prins met natuurlijke kruiden via begleidster van Prins zelf.

Ik kom geregeld bij een slachthuis hier in de buurt waar ik schapenvet/lamsvet koop en zelf kook / smelt en overgiet in schone jampotten. Dat krijgt hij door het eten. Ik heb flessen zalmolie en vloeibaar schapenvet staan het roomboter verhaal heb ik nog niet geprobeerd. Ik koop er ook kalfsribben, geitenribben, schenkel etc voor de hond. Ook heb ik de bakken al op andere plekken neergezet in huis. Ik probeer ’s avonds na het laatste rondje vaak met de bak in mijn handen zittend op de grond die hond te voeren. Hij heeft de hele dag door nu Profine high energy brokken staan en ik geef hem ’s morgens en ’s avonds kvv die ik ongeveer een kwartier laat staan en dan weghaal en achterin de koelkast zet tot de volgende voer beurt. Ik bewaar het maximaal 1,5 dagen en dan gooi ik het weg en doe er weer verse in. Ook heb ik een tijdje vers orgaan vlees bij het slachthuis gekocht dat vermalen ze tot een soort grof gehakt speciaal voor honden eigenaren en daarnaast karkas voor het bot gedeelte. Dat at hij een week of 2-3 goed maar had hele dunne ontlasting en het is natuurlijk niet echt kvv in de zin van de verhoudingen spiervlees, bot en orgaanvlees.  Ik zit er over te denken om hem gewoon op brokken te houden want al dat vlees kost ook veel geld en ik gooi bijna de helft uiteindelijk weg. Hij heeft de meeste of beste eetlust als we ’s morgens een lange wandeling hebben gemaakt of ’s avonds na het laatste rondje. De Osteopaat wil ik toch eens proberen. Het is Michael Hamerslag uit Rotterdam die komt een keer per kwartaal hier bij een honden- en paardenvoeding winkel en behandeld dan paarden en honden. Hij schijnt de hond helemaal te betasten skelet en ingewanden zover dat kan. En dan door een soort druk uit te oefenen (massage, fysio achtig) kan hij een en ander weer op regel brengen. Ik google en lees veel op internet maar ik kan niet heel veel vinden over het probleem ondergewicht. Ik ben alweer een hele tijd hier op jou pagina aan het zoeken naar goede brokken maar vindt door het bos de bomen niet meer. Welke 3 soorten brokken zou jij kiezen als het gaat om extra vet en het liefst graanvrij en geen ingredienten die de vachtkleur aantasten in de zin van rood/oranje gloed veroorzaken?